Heerderhof

Aan de Wendakker, op het voormalige Wendhorstterrein in Heerde, ontwikkelt Triada in samenwerking met een aannemer en architect 20 huurappartementen. Het project heeft de naam Heerderhof gekregen en is bijna klaar. Vanaf 15 juni start de verhuur. U kunt reageren via onze advertentie.

Er zijn verschillende types appartementen 

Het woongebouw krijgt 3 woonlagen. Op de begane grond komen 4 appartementen met 2 slaapkamers en 2 met 1 slaapkamer. Aan de achterzijde op de begane grond zijn de inpandige bergingen. Op zowel de 1e als de 2e verdieping komen 7 appartementen met ieder 2 slaapkamers. De appartementen op de verdieping zijn toegankelijk via een lift of trappenhuis en een galerij. Alle appartementen hebben een balkon of terras.

Levensloopbestendig

Triada heeft bij dit project gezorgd voor een hoge mate aan toegankelijkheid. Dat betekent dat deze huurwoningen zeer levensloopbestendig zijn. Bewoners kunnen er langer zelfstandig wonen, ook als zij bijvoorbeeld loopbeperkingen krijgen. Naast het woongebouw en in de nabije omgeving worden parkeerplaatsen aangelegd voor de bewoners.

Energiezuinig en milieuvriendelijk

Triada besteedt ook bij dit project veel aandacht aan de energie-installatie. Deze moet zuinig, milieuvriendelijk, robuust en comfortabel zijn. Voor deze appartementen is gekozen voor een lucht-luchtwarmtepomp. De units komen op het dak te staan. Vanzelfsprekend krijgen deze nieuwbouwwoningen een zeer goede energie-index.   

Huurprijzen

De appartementen met 1 slaapkamer, begane grond
Kale huur € 583
Servicekosten € 24,30

De appartementen met 2 slaapkamers, begane grond
Kale huur € 633
Servicekosten € 24,30

De appartementen met 2 slaapkamers, 1e en 2e verdieping
Kale huur € 633
Servicekosten € 30,30

Reageren kan via de advertentie

De advertentie staat vanaf 15 juni tot en met 29 juni op onze website. Er geldt voorrang voor 55plussers. Binnen deze groep krijgt u bovendien voorrang wanneer u een woning van Triada achterlaat. Om te kunnen reageren, moet u ingeschreven staan als woningzoekende bij Triada. De huurprijzen liggen onder de huurtoeslaggrens. Dat betekent dat het ontvangen van huurtoeslag in principe mogelijk is. Of u in aanmerking komt voor huurtoeslag is afhankelijk van uw inkomen en vermogen. Meer informatie hierover vindt u op www.toeslagen.nl.

Planontwikkeling

Het plan is ontwikkeld op basis van het door de gemeente Heerde vastgestelde bestemmingsplan, in samenwerking met het architectenbureau Theo Verburg uit Ede en Schutte Bouw uit Zwolle.

Met omwonenden is bij de ontwikkeling en de architectuur veel rekening gehouden. Licht van de galerij schijnt bijvoorbeeld zo min mogelijk naar de omgeving. De zijgevel is verder doorgetrokken om inkijk tegen te gaan. Dakranden zijn opgehoogd om de installatie uit het zicht te onttrekken. De balkons krijgen een aan de onderzijde ondoorzichtige glazen balustrade die bijvoorbeeld bloempotten aan het oog onttrekt. Ook de steenkeuze is aangepast aan de omgeving.

Tegelijkertijd met de huurwoningen ontwikkelde projectontwikkelaar Van Wonen 34 koopwoningen in de Heerderhof. Gelijktijdig bouwen heeft als belangrijk voordeel dat de overlast voor omwonenden minder is.

De bouwwerkzaamheden van de appartementen van Triada startten in september 2020. Oplevering volgt juli 2021.