Nieuwbouw

De komende jaren bouwen wij op diverse plaatsen nieuwe woningen. Onder projecten op onze website ziet u een overzicht van de nieuwbouwprojecten.

Veel gevraagd over Nieuwbouw

Welke vloerafwerking raadt Triada aan bij vloerverwarming?

Algemeen

Op verwarmde vloeren zijn meerdere vloerafwerkingen mogelijk. Heel geschikt zijn makkelijk te verwijderen PVC vloeren. Die zorgen voor een goede warmteoverdracht. Wel moet met de warmteweerstand van de vloerafwerking rekening worden gehouden. Wij raden u aan om hiervoor advies te vragen aan uw leverancier.

Mag ik folie op de binnenzijde van de ruiten plakken?

Algemeen

Nee, dat mag niet. HR+ glas (en hoger) mag niet aan de binnenzijde beplakt worden met (donkergetinte) zonwerende raamfolie. Doordat er in dit glas een flinterdunne zonwerende laag zit, werkt dit elkaar tegen. Dit kan lijden tot een thermische glasbreuk.

Welke wandafwerking raadt u aan?

Algemeen

De woning wordt behangklaar aan u opgeleverd. Dat betekent dat er kleine gaatjes in de wand zitten en er ruwe stukjes op zitten. Voor het sausen van de wand moet u de muur met schuurpapier gladschuren. De gaatjes kunt u opvullen met een muurvuller. Met het oog op aanwezig bouwvocht is het verstandig om pas na een volledig stookseizoen dure wandafwerking aan te brengen. De wanden van de keuken en of het toilet kunnen voorzien zijn van spuitwerk. Deze kunt u met een tex-verf oversausen. Tex-verf is een veegvaste verf op waterbasis. Gebruik geen verf op oliebasis. Die is later zeer moeilijk te verwijderen. Overigens kunnen er in nieuwe woningen altijd krimpscheuren ontstaan. Dat hoort bij de bouwwijze van tegenwoordig en is helaas niet te voorkomen.

Mag ik boren in de wanden?

Algemeen

Ja, let wel goed op in verband met de aanwezige elektra-leidingen. Deze kunt u opsporen met een leidingzoeker. Herstelkosten veroorzaakt door het boren in leidingen zijn volledig voor uw rekening!

Wanneer worden de opleverpunten van mijn nieuwbouwwoning afgehandeld?

Algemeen

De aannemer maakt een afspraak met u voor afhandeling van de opleverpunten. De opleverpunten moeten binnen zes maanden verholpen zijn.

Hoe wordt de woning opgeleverd?

Algemeen

De woning wordt "bezemschoon" aan u opgeleverd. Dit wil niet zeggen dat u de woning meteen al kunt inrichten. Voordat u gaat verhuizen moet u meestal eerst nog verder schoonmaken en vloerbedekking en behang en dergelijke aanbrengen.

Ik heb een vraag over een nieuwbouwproject.

Algemeen

U kunt op onze website zien waar Triada nieuwbouwt of wat er op de planning staat.