Overlast melden

Overlastmelding

U bent huurder van Triada of u woont in de omgeving van huurwoningen van Triada en u ervaart overlast van bijvoorbeeld uw buren. 

Als u overlast heeft van uw buren of andere omwonenden is een goed gesprek meestal de beste oplossing. Samen kunt u het probleem bespreken en proberen tot een oplossing te komen. Op de website Problemen met je buren vindt u veel goede raad over hoe u zo’n gesprek kunt voeren. U kunt daarbij de hulp inroepen van Buurtbemiddeling

Komt u er samen niet uit? Ook niet met Buurtbemiddeling? Dan pas kan Triada uw overlastklacht in behandeling nemen. Vul daarvoor deze melding verder in.

Bent u huurder van Triada?

Gerelateerde vragen

1.Wanneer en hoe kan ik hulp krijgen van buurtbemiddeling?

Buurtbemiddeling helpt bijvoorbeeld bij:

 • geluidsoverlast
 • parkeerproblemen
 • pesterijen en intimidatie
 • overlast van huisdieren
 • problemen over tuin of erfafscheiding
 • rommel

Buurtbemiddeling is niet geschikt bij:

 • alcohol- of drugsverslaving
 • grote agressie
 • crisissituaties
 • conflicten binnen één familie

De kenmerken van buurtbemiddeling:

 • goed getrainde vrijwilligers
 • alle informatie blijft vertrouwelijk
 • gratis
 • bemiddelaars zijn onpartijdig

Door te praten vindt u vaak samen een oplossing. Lukt dat niet, dan kan buurtbemiddeling helpen. Er is een landelijke website voor buurtbemiddeling www.problemenmetjeburen.nl. Daarop staan goede tips voor hoe met de buren in gesprek te gaan over overlast. 

Buurtbemiddeling is per gemeente georganiseerd

Buurtbemiddeling Epe
In de gemeente Epe doet Koppel buurtbemiddeling. U kunt Koppel bereiken op telefoonnummer (0578) 67 67 67 of via e-mailadres buurtbemiddeling@koppelswoe.nl

Buurtbemiddeling Hattem
In Hattem kunt u bellen met de coördinator buurtbemiddeling Hettie Schoonhoven. Haar telefoonnummer is 06 83 60 38 62. U kunt ook een e-mail sturen naar info@sb-support.nl

Buurtbemiddeling Heerde
In de gemeente Heerde neemt u voor buurtbemiddeling eerst contact op met de politie, Gemeente Heerde of Triada.  

De honden van de buren blaffen heel vaak. Wat kan ik doen?

Ga eerst zelf in gesprek met uw buren. Op de website www.problemenmetjeburen.nl vindt u veel goede raad over hoe u zo’n gesprek kunt voeren. Als u er samen niet uit komt of u verwacht dat u er niet samen uitkomt kunt u ook de hulp inroepen van Buurtbemiddeling als die uw gemeente actief is. Als ook dat niet lukt, kunt u met ons contact opnemen om de overlast te bespreken.

Ik ervaar overlast van de woning naast mij die leeg staat. Aan wie geef ik dat door?

U kunt ons bellen of mailen om dit door te geven. Wij kijken dan wat wij eraan kunnen doen.

Ik ervaar overlast van mijn buren. Wat kan ik doen?

 • Ga eerst zelf in gesprek met uw buren. Op de website www.problemenmetjeburen.nl vindt u goede raad over hoe u zo'n gesprek kunt voeren.
 • Komt u er samen niet uit? Neem dan contact op met Buurtbemiddeling in uw gemeente.
 • Als ook dat niet lukt, dan kunt u de overlast bij ons melden. U kunt dit doen via onze website.

Ik vermoed dat er in de buurt een hennepkwekerij zit. Wat moet ik doen?

Bel met ons op telefoonnummer 0578 - 67 66 66 en de politie op telefoonnummer 0900 - 88 44 als u dit vermoeden hebt. Ga niet zelf op onderzoek uit. De politie werkt in dit soort situaties nauw met ons samen.

Ik woon in een koopwoning. Kan ik een overlastmelding over een huurder van jullie doen?

Ga eerst zelf in gesprek met uw buren. Op de website www.problemenmetjeburen.nl vindt u veel goede raad over hoe u zo’n gesprek kunt voeren. De eerste stap die u moet zetten, is in gesprek gaan met de overlastveroorzaker. Als u er samen niet uit komt of u verwacht dat u er niet samen uitkomt kunt u ook de hulp inroepen van Buurtbemiddeling in uw gemeente. Als ook dat niet lukt kunt u met ons contact opnemen om uw overlast klacht te bespreken. U kunt dan altijd een melding doen. Of wij de situatie moeten oplossen is afhankelijk van de situatie.

Ik woon in een straat met huurders en kopers. Ik ervaar overlast van een koper. Wat kan ik doen?

Ga eerst zelf in gesprek met uw buren. Op de website www.problemenmetjeburen.nl vindt u veel goede raad over hoe u zo’n gesprek kunt voeren. De eerste stap die u moet zetten, is in gesprek gaan met de overlastveroorzaker. Als u er samen niet uit komt of u verwacht dat u er niet samen uitkomt kunt u ook de hulp inroepen van Buurtbemiddeling in uw gemeente. Als ook dat niet lukt kunt u met ons contact opnemen om uw overlast klacht te bespreken. U kunt dan altijd een melding doen. Of wij de situatie moeten oplossen is afhankelijk van de situatie.

Waarom mag ik overlast niet anoniem melden?

Een anonieme overlastmelding willen en mogen wij niet gebruiken als bewijsmiddel. Een overlastmelding die binnenkomt, behandelen wij altijd wel vertrouwelijk. Aan de overlastgever geven wij nooit zonder uw toestemming door wie de melding gedaan heeft. Pas als het tot een rechtszaak komt, voeren wij de overlastmelding als bewijsmiddel aan. Wij vragen daarvoor altijd toestemming aan de melder.

Wanneer beginnen jullie een rechtszaak bij overlast?

Dit is afhankelijk van de situatie. Meestal is dat wanneer de overlast ernstig is en lang aanhoudt. In het uiterste geval vragen wij de rechter om de woning te mogen ontruimen. De huurder wordt dan dakloos. Een rechter wijst een ontruiming op basis van overlast daarom niet zomaar toe. Wij moeten de rechter overtuigen met bewijsmateriaal.

Wat doen jullie na een overlastmelding?

U ontvangt van ons direct bevestiging in uw email. Als we meer willen weten, bellen wij u. Wij onderzoeken uw melding. Als het nodig is kijken we op locatie of gaan we in gesprek met de buren. Daarna nemen wij contact op over de uitkomst van ons onderzoek.

Wat doet Triada om een burenruzie op te lossen?

Triada is niet verantwoordelijk voor het oplossen van ruzies tussen buren. Wel wil Triada dat iedereen prettig kan wonen. We willen daarom graag dat buren overlast en ruzie met elkaar oplossen. Lukt het buren samen niet? Dan kan buurtbemiddeling helpen. 

In iedere gemeente is buurtbemiddeling anders geregeld. Wilt u de hulp van buurtbemiddeling? Kijk dan bij uw gemeente: 

Buurtbemiddeling Epe

Buurtbemiddeling Hattem

Buurtbemiddeling Heerde

Lukt het daarna nog steeds niet? Neem dan contact op met Triada. 

Wat gebeurt er als jullie hennepkweek bij een huurder thuis ontdekken?

Als wij hennepkweek ontdekken, vragen wij de huurder om het huurcontract op te zeggen. Doet hij dat niet? Dan vragen wij de rechter om de huurovereenkomst te stoppen. De rechter wijst dit verzoek altijd toe. De kosten voor de rechtszaak en de schade aan de woning zijn voor rekening van de huurder. Ook komt de huurder daarna twee jaar niet in aanmerking voor een andere huurwoning.