Suikerbrink (renovatie)

De renovatie van 3 flats met 45 appartementen aan de Suikerbrink in Vaassen is afgerond. Uit het aantal reacties op de woningadvertenties bleek dat er veel belangstelling is voor deze moderne woningen. We hebben een grote groep huurders blij gemaakt met een modern en energiezuinig appartement in deze groene buurt. 

Flats die klaar zijn voor de toekomst

Op deze plek aan de Suikerbrink staan 3 flats van Triada. Elke gebouw telt 15 woningen. 9 woningen zijn bestemd voor jongeren en hebben 1 slaapkamer. De overige 36 woningen hebben 2 slaapkamers. In elke flat zijn 5 woningen met garage. Onder de 3 woonlagen zijn de individuele bergingen. De flats hebben nieuwe, lichte entrees. Er is geen lift.

De muren worden warm

De flatwoningen hebben elektrische wandverwarming gekregen; een primeur in flatrenovatie. De muren worden een beetje warm. Deze lage-temperatuurverwarming is energiezuinig en ook heel comfortabel.    

De flats hebben een nieuwe plattegrond

De indeling van de flats is geheel anders geworden. Voor de nieuwe verwarmingsinstallatie is plek ingeruimd. Er is daarom een slaapkamertje minder. Maar de badkamer is groter geworden. U vindt de links naar de plattegronden op deze webpagina.

Een ingrijpende renovatie

In maart 2020 startte de asbestsanering en sloopwerkzaamheden in alle flats.  
Aannemer Van der Leij Bouw Apeldoorn voerde de renovatie van de appartementen uit. Eerst zijn er twee proefwoningen gemaakt. Dat resulteerde tot het volgende plan:

  • Per verdieping 4 appartementen met 2 slaapkamers en 1 appartement met 1 slaapkamer. 
  • In totaal in 3 flats: 45 appartementen, waarvan 36 met 2 slaapkamers en 9 met 1 slaapkamer.  

Nieuwe afgesloten entreepartijen  

De nieuwe entrees zijn licht en modern. Dat is prettig binnenkomen. Bovendien is er een intercom-installatie met beeld. Op deze manier verhogen we de veiligheid en het woonplezier. 

Ook is het groen rond de flats aangepakt

De mouwen zijn ook opgestroopt om de omgeving rond de flats te vernieuwen. Er is nieuwe beplanting en een nieuwe speelvoorziening voor kinderen aangelegd. Natuurlijk hielden we ook rekening met de aanleg van voldoende parkeerplaatsen.