Rooboerskamp

Op de locatie van de voormalige Willem Alexanderschool zijn vierentwintig woningen gebouwd. Tien woningen daarvan zijn sociale huurwoningen van Triada. Eind september kregen de nieuwe huurders de sleutel.

Mooie straat in nieuw wijkje

Het is een leuk wijkje met voldoende parkeergelegenheid. Veel bomen die er al stonden, bleven behouden. Aan de zijde van de huurwoningen zijn nieuwe bomen geplaatst in verschillende groenstroken langs de straat. Aannemer Roosdom Tijhuis uit Rijssen ontwikkelde de duurzame woningen. De architectuur is eigentijds. Het donkere metselwerk van de gevels wordt afgewisseld met grote vlakken licht metselwerk.

Bijna energieneutraal wonen

De nieuwe woningen voldoen aan de nieuwe energiezuinige eisen van de BENG-norm. BENG staat voor Bijna Energie Neutraal Gebouw.  Dat merkt u aan het wooncomfort en uw energierekening. De woningen worden verwarmd via een warmtepomp met wateropslag in de bodem. De begane grond en de eerste verdieping krijgen vloerverwarming. En driedubbelglas zorgt voor uitstekende isolatie. 

Twee slaapkamers en een vaste zoldertrap

De woningen hebben op de verdieping twee slaapkamers en er is een vaste trap naar zolder. De achtertuin ligt op het noordwesten, met berging en achterom. 

Oplevering eind september

De huurwoningen zijn eind september 2021 opgeleverd.