Klimopstraat

Triada wil 9 woningen aan de Klimopstraat en Drossenkampplein vervangen door nieuwbouw. Het plan is hier een woongebouw met 24 appartementen terug te bouwen, 8 per verdieping. De vraag naar woningen is namelijk enorm. Wij zien op deze locatie een kans om 15 huishoudens extra aan een woning te helpen.

Beginfase

De plannen verkeren nog in een vroege fase. Voordat we gaan bouwen, moet er nog veel gebeuren. De bewoners van de 9 bestaande woningen vertelden we in een persoonlijk gesprek over de plannen. Wij helpen hen zo goed mogelijk en zorgen voor vervangende woonruimte. Nu informeren we de omgeving. Hierna volgen bestemmingsplanwijziging, omgevingsvergunning, verhuizing van de huidige bewoners, sloop en uiteindelijk de nieuwbouw.

Nieuwbouw

De nieuwe woongebouw sluit op een natuurlijke manier aan op de bestaande omgeving. Door het gebouw in 2 delen te knippen, past het in grootte bij de bestaande blokken in de straat. Met de terugliggende tweede verdieping sluit de nieuwbouw ook in hoogte aan op de bestaande bebouwing van 2 lagen met een kap. De vormgeving verwijst naar de architectuur van de jaren 50. Met het licht geel-bruine metselwerk en de lichte kleur van de kozijnen heeft het nieuwe woongebouw een vriendelijke, ingetogen uitstraling.