Klapperdijk

Op de hoek van de W.H. van de Pollstraat en de Klapperdijk ontwikkelt Triada in samenwerking met Theo Verburg Architecten 17 sociale huurappartementen. Na de informatiebijeenkomsten en gesprekken in 2022 met onder meer omwonenden hebben we de plannen aangepast. Zo is bijvoorbeeld de kopgevel veranderd, en de indeling. Ook gebruiken we andere kleuren op de gevels.

Verschillende types appartementen 

Het woongebouw krijgt drie woonlagen. Er komen appartementen van verschillende groottes. Aan de achterzijde op de begane grond zijn de inpandige bergingen. De appartementen op de verdieping zijn toegankelijk via een lift of trappenhuis en een galerij. Alle appartementen hebben een terras of deels inpandig balkon.

Levensloopbestendig

Triada heeft bij dit project gezorgd voor een hoge mate aan toegankelijkheid. Dat betekent dat deze woningen zeer levensloopbestendig zijn. Bewoners kunnen er langer zelfstandig wonen, ook als zij bijvoorbeeld loopbeperkingen krijgen. De woningen worden straks dan ook met voorrang verhuurd aan 55-plussers. Naast het woongebouw en in de nabije omgeving worden parkeerplaatsen aangelegd in het openbaar gebied. 

Energiezuinig en milieuvriendelijk

Triada besteedt ook bij dit project veel aandacht aan de energie-installatie. Deze moet zuinig, milieuvriendelijk, robuust en comfortabel zijn. Voor deze appartementen is gekozen voor een warmtepomp. Vanzelfsprekend krijgen deze nieuwbouwwoningen een zeer goede energie-index.   

Planontwikkeling

Het plan past binnen het bestemmingsplan dat door de Gemeente Heerde is ingediend. De appartementen zijn door Triada ontwikkeld in samenwerking met het architectenbureau TVA uit Ede.

Tegelijkertijd met de huurwoningen van Triada ontwikkelt Gemeente Heerde een multifunctionele accommodatie (MFA) in de nabije omgeving. Het mogelijk gelijktijdig bouwen heeft als belangrijk voordeel dat de overlast voor omwonenden minder is.

Het terrein waar de nieuwe appartementen komen, wordt nu klaargemaakt voor de bouw. De bouwwerkzaamheden starten in maart.