Bloemstraat

Jongerenwoningen Bloemstraat

Triada bouwt in de bloemenwijk in Heerde 35 nieuwe sociale huurwoningen. Aan de Bloemstraat en Rozenstraat maakten 28 woningen daar plaats voor.

Voor jong en oud

Het bouwplan bestaat uit de sloop van 28 sociale duplexhuurwoningen en de nieuwbouw van 35 sociale huurwoningen: 18 levensloopgeschikte woningen en 17 kleine starterswoningen. Alle woningen zijn geschikt voor 1 of 2 personen.

De starterswoningen hebben één slaapkamer, de andere woningen twee. De slaapkamers en de badkamer zijn op de verdieping. De levensloopgeschikte woningen hebben een rechte trap; gunstig voor een eventuele traplift. Ook is in de ruimte rekening gehouden met het kunnen draaien van bijvoorbeeld een rolstoel.

  • Bij de verhuur van de levensloopgeschikte woningen hebben 55-plussers voorrang.
  • Voor de starterswoningen geldt voorrang voor jongeren t/m 22 jaar. 

De verhuur is gestart

Vanaf 28 april
De 17 starterswoningen hebben een kale huur van € 583*. De servicekosten zijn € 5,30
Je kan niet meer reageren op deze woningen.  

Verhuur vanaf half mei
De 18 levensloopgeschikte woningen hebben een kale huur van € 633. De servicekosten bedragen € 5,30.
De verhuur van de woningen is gestart. Reageren kan tot en met 1 juni.

Huurtoeslag
De woningen krijgen een
huurprijs onder de huurtoeslaggrens. Dat betekent dat huurders huurtoeslag kunnen aanvragen. Daarmee zijn ze bereikbaar voor mensen met een bescheiden inkomen. 

*Jongerencontracten en lagere huur

Jongeren tot en met 22 jaar met een inkomen lager dan € 23.725 kunnen voor de starterswoningen een jongerencontract aangaan. Daarbij hoort de huurprijs van € 442. Ook is daarbij nog huurtoeslag mogelijk (afhankelijk van o.a. het inkomen). Een jongerencontract duurt 5 jaar. De huurder mag de huur tussentijds wel zelf opzeggen. Na 5 jaar krijgen huurders géén vervangende woonruimte aangeboden. Zij moeten gewoon net als iedere woningzoekende reageren op woningadvertenties. Maar zij behouden wel hun inschrijfduur als woningzoekende. 

Aardgasloos, zuinig en groen

De nieuwe woningen aan Bloemstraat 2 t/m 70 worden aardgasloos en krijgen het nieuwste type installatie. Deze installatie werkt volledig op elektriciteit. De woningen hebben een bijzonder hoge isolatiewaarde. Ook hebben de woningen zonnepanelen voor een deel van de energiebehoefte. De energievraag is daardoor laag en dat beperkt de energiekosten.  

Naast groen in de zin van duurzaam, is het plan voor de Bloemstraat ook heel groen om te zien. Dit komt door de aanplant van bomen, plantvakken en hagen. De architectuur en inrichting van de straat versterken het tuindorpkarakter van de wijk. De woningen hebben roodbruine bakstenen en rode dakpannen gekregen voor een warme uitstraling. Het middelste blok ligt een stukje naar achteren waardoor er de sfeer van een hofje ontstaat.

Eerste oplevering begin zomer

De verwachte oplevering aan de eerste huurders is in juni/juli 2021. Een jaar eerder, in juni 2020, zijn de bouwwerkzaamheden gestart. Iets later dan eerst gepland was. Dat had te maken met de stikstof- en PFAS-problematiek in de bouw. Toch is het gelukt om de omgevingsvergunning voor dit project rond te krijgen. Het bestemmingsplan is eind februari 2019 al onherroepelijk geworden. De oude woningen zijn eind 2018 gesloopt.