Bloemstraat

Jongerenwoningen Bloemstraat

Triada bouwt in de bloemenwijk in Heerde 35 nieuwe sociale huurwoningen. Aan de Bloemstraat en Rozenstraat maakten 28 woningen daar plaats voor. 

Voor jong en oud

Het bouwplan bestaat uit de sloop van 28 sociale duplexhuurwoningen en de nieuwbouw van 35 sociale huurwoningen: 18 levensloopgeschikte woningen en 17 kleine starterswoningen. Alle woningen zijn geschikt voor 1 of 2 personen.

De starterswoningen hebben één slaapkamer, de andere woningen twee. De slaapkamers en de badkamer zijn op de verdieping. De levensloopgeschikte woningen hebben een rechte trap; gunstig voor een eventuele traplift. Ook is in de ruimte rekening gehouden met het kunnen draaien van bijvoorbeeld een rolstoel. Bij de verhuur van de levensloopgeschikte woningen hebben 55-plussers voorrang. Voor de starterswoningen geldt voorrang voor jongeren t/m 22 jaar. 

Aardgasloos, zuinig en groen

De nieuwe woningen aan Bloemstraat 2 t/m 70 zijn aardgasloos en hebben het nieuwste type installatie. Deze installatie werkt volledig op elektriciteit. De woningen hebben een bijzonder hoge isolatiewaarde. Ook hebben de woningen zonnepanelen voor een deel van de energiebehoefte. De energievraag is daardoor laag en dat beperkt de energiekosten.  

Naast groen in de zin van duurzaam, is het plan voor de Bloemstraat ook heel groen om te zien. Dit komt door de aanplant van bomen, plantvakken en hagen. De architectuur en inrichting van de straat versterken het tuindorpkarakter van de wijk. De woningen hebben roodbruine bakstenen en rode dakpannen gekregen voor een warme uitstraling. Het middelste blok ligt een stukje naar achteren waardoor er de sfeer van een hofje ontstaat.

Eerste oplevering begin zomer

De starterswoningen zijn inmiddels opgeleverd aan de eerste huurders. De overige woningen volgen spoedig.
In juni 2020 zijn de bouwwerkzaamheden gestart. Iets later dan eerst gepland was. Dat had te maken met de stikstof- en PFAS-problematiek in de bouw. Toch is het gelukt om de omgevingsvergunning voor dit project rond te krijgen. Het bestemmingsplan is eind februari 2019 al onherroepelijk geworden. De oude woningen zijn eind 2018 gesloopt.