Parkeerruimte

Wij verhuren een beperkt aantal garages en parkeerplaatsen aan huurders. Wanneer er een garage vrijkomt, vindt u die tussen het woningaanbod. Reageren kan met een email. Een inschrijving als woningzoekenden is niet nodig.

Veel gevraagd over Parkeerruimte

Is er elektriciteit in een garage?

Algemeen

De meeste garages hebben geen elektriciteit. In enkele garages is er wel elektriciteit.

Wie gaat er over het parkeerbeleid in mijn buurt?

Algemeen

Voor informatie over het parkeerbeleid kunt u contact opnemen met de gemeente waaronder uw woonplaats valt.

Kan ik een laadpaal bij mijn woning krijgen voor een elektrische auto?

Algemeen

Triada plaatst en onderhoud geen laadpalen. U kunt daarvoor terecht bij een leverancier. 

Voor het plaatsen van een laadpaal moet u een vergunning aanvragen bij de gemeente. De leverancier kan u daarbij helpen. 

Heeft u een vergunnig van de gemeente en moet de laadpaal op grond van Triada worden geplaats? Dan moet u daarvoor toestemming aan ons vragen.  

Een laadpaal kan momenteel niet in een privé-parkeergarage worden geplaatst, omdat de paal openbaar toegankelijk moet zijn. 

Waar kan ik een parkeervergunning aanvragen?

Algemeen

U vraagt een parkeervergunning aan bij de gemeente.

Verhuurt Triada ook garages?

Algemeen

Triada verhuurt een klein aantal losse garages in een beperkt aantal wijken. Wanneer een van deze garages te huur is, kunt u die vinden tussen ons gewone huuraanbod op deze website. Daarnaast verhuurt Triada een groot aantal woningen en appartementen waar een garage bijhoort. Dit staat altijd in de advertentie vermeld.

Ik zoek een garage. Hoe werkt dat?

Algemeen

Garages die vrijkomen zetten wij op de website bij ons woningaanbod. Om te reageren hoeft u niet ingeschreven te staan als woningzoekende. Klik op de knop 'Reageer' en vul uw gegevens in.

Huurders van Triada die in de wijk wonen waar de garage ligt, krijgen voorrang bij het huren van een garage. Daarna gaat de voorrang naar de overige huurders van Triada. Reageren die niet, dan mag iemand die niet bij Triada huurt de garage huren. 

Mag ik mijn elektrische auto in een parkeergarage/garagebox zetten?

Algemeen

Elektrische auto's mogen niet in een parkeergarage staan. Ook mogen ze niet worden geparkeerd in garageboxen waarboven woningen liggen.

Een elektrische auto die in brand raakt is zeer moeilijk te blussen. De veiligheid van de bewoners van de bovenliggende woningen komt dan in het geding. Om die reden verbiedt Triada het parkeren. 

Moet ik de batterij van de handzender voor de parkeergarage / parkeerplekken zelf vervangen?

Algemeen

Ja, u moet de batterij zelf vervangen. Op het formulier dat u hebt ondertekend, staan een aantal regels met betrekking tot de handzender: 

1.         Deze afstandsbediening blijft eigendom van de verhuurder.

2.         Als Triada hierom vraagt, moet de afstandsbediening weer onbeschadigd worden ingeleverd. Bijvoorbeeld bij verhuizing of vervanging van de toegangsdeur.

3.         In voorkomende gevallen dient u zelf de batterij te vervangen.

4.         Indien u de afstandsbediening kwijtraakt, bent u Triada € 100,- verschuldigd.