Energiemaatregelen

Triada werkt al sinds 2012 aan het energiezuinig maken van alle woningen. Een enorme en kostbare klus. Ook voor huurders is dit ingrijpend. Maar vaak krijgen ze er een woning met een lagere energierekening voor terug.

In 2021 wordt de eerste mijlpaal bereikt. De woningen van Triada hebben dan gemiddeld een energielabel B. Er is dan al veel gebeurd. Een volgende stap is het bereiken van een CO2-vrije woningvoorraad vóór 2050. 

Daarom blijft Triada werken aan nóg energiezuiniger woningen. 

Meer weten en begrijpen over de energietransitie? Kijk dan de film Morgenland.

Veel gevraagd over Energiemaatregelen

Kan ik zonnepanelen van Triada op mijn dak krijgen? En wanneer krijg ik die?

Algemeen

Triada laat de komende jaren ca. 2.500 eengezinswoningen voorzien van zonnepanelen. Appartementen krijgen zonnepanelen bij groot onderhoud. 

Als uw huis aan de beurt is, krijgt u een brief van De Zoncorporatie namens Triada.
We willen zoveel mogelijk huurders zonnepanelen bezorgen. Omdat het om een paar duizend woningen gaat, kan dit helaas niet in één keer. 

Niet ieder dak is geschikt voor panelen
Komt uw woning in aanmerking voor panelen/is uw dak daar wel voor geschikt, dan krijgt u daarover een brief van ons. 

Soms is het netwerk nog niet geschikt voor zonnepanelen
We zijn in gesprek met de netwerkbeheerder over het verbeteren van de capaciteit van het netwerk. Als dat netwerk nog niet geschikt is, brengen panelen niet het gewenste financiële voordeel. 

Hebt u geen brief gekregen over zonnepanelen?
Dan bent u (nog) niet aan de beurt. 

Triada begrijpt dat huurders bezorgd zijn over de energiekosten
Op korte termijn kunnen we nog niet alle woningen naar het hoogste energielabel brengen. Samen met de gemeenten heeft Triada aandacht voor manieren waarop huurders zelf direct energie kunnen besparen. Bij de gemeente zijn tegoedbonnen beschikbaar waarmee huurders zelf kleine maar nuttige energiemaatregelen kunnen nemen. 

Waarom krijg ik een huurverhoging na bepaalde energiemaatregelen?

Algemeen

Maatregelen zonder huurverhoging

Voor isolatiemaatregelen vragen wij geen huurverhoging meer. Denk dan aan isolatie van muren, dak en vloer. 

Maatregelen tegen een vergoeding

Wanneer wij uw woning verbeteren door - bijvoorbeeld - zonnepanelen aan te brengen, bespaart u op uw energierekening. Per zonnepaneel gaat Triada daarom een (servicekosten)vergoeding vragen van €2,40 per paneel. 

Energiemaatregelen blijven erbij horen

Woningen moeten steeds energiezuiniger zijn. Triada heeft ervoor gezorgd dat in 2021 alle huurwoningen gemiddeld label B hebben. Maar daar is het niet mee opgehouden. We werken aan CO2-vrije woningen in 2050. 

Afspraken en maatregelen rond energiemaatregelen veranderen regelmatig. U moet uitgaan van de informatie die u krijgt op het moment van uw aanvraag/ons aanbod. 

Wanneer gaan jullie mijn woning verduurzamen?

Algemeen

Triada is continu bezig haar woningen te verduurzamen. Het liefst doen we dit voor alle woningen in één keer. Helaas kan dat niet: het kost veel tijd en geld en daarom moeten we keuzes maken. We zijn ook afhankelijk van wat de gemeente doet: komt er bijvoorbeeld een warmtenet? 

We verduurzamen eerst de woningen met de slechtste labels (E, F en G).
U krijgt ruim van tevoren bericht wanneer uw woning aan de beurt is.

Triada begrijpt dat huurders bezorgd zijn over de energiekosten
Op korte termijn kunnen we nog niet alle woningen* naar het hoogste niveau brengen. Samen met de gemeenten heeft Triada wel aandacht voor manieren waarop huurders zelf direct energie kunnen besparen. Bij de gemeente zijn regelmatig tegoedbonnen beschikbaar waarmee huurders zelf kleine maar nuttige energiemaatregelen kunnen nemen. Verder staan er energiecoaches te popelen om u gratis en vrijblijvend te adviseren. Meer informatie over energiecoaches? Dat kunt u vinden via de website van jouwbespaarhulp.

*Nu gemiddeld label B, maar uw woning kan dus ook een lager label hebben.

De Zoncorporatie gaat bij mij zonnepanelen aanbrengen. Kan ik kiezen hoeveel ik er wil of waar die moeten komen?

Algemeen

De Zoncorporatie biedt een set panelen aan dat op uw dak en binnen de legplan afspraken past.
U kunt niet zelf kiezen hoeveel panelen u op uw dak wilt.  

De Zoncorporatie berekent wat de beste oriëntatie is voor de zonnepanelen.
Op basis daarvan bepalen zij op welk dakvlak de panelen komen. De huurder maakt deze keuze niet zelf. De Zoncorporatie houdt zich aan de legafspraken die zij samen met Triada hebben gemaakt.

Als u aan de beurt bent voor panelen via Triada, krijgt u daarover een brief van de Zoncorporatie.

De Zoncorporatie plaatst bij mij zonnepanelen op het dak. Ik heb hier een vraag/klacht over.

Algemeen

U kunt hiervoor contact opnemen met De Zoncorporatie.

Zij zijn bereikbaar op 020-7239292 van maandag tot en met donderdag tussen 09:00 en 20:00. Op vrijdag tussen 09:00 en 17:30..
Op de website van De Zoncorporatie kunt u op veel vragen het antwoord vinden. Een klacht kunt u makkelijk en snel melden via deze link.

Wat doe ik bij storing aan mijn zonnepanelen?

Algemeen

U kunt de storing telefonisch bij ons melden, wij sturen de juiste partij aan om de storing te verhelpen. Wij zijn van maandag tot en met donderdag van 08:00 tot 16:00 uur en vrijdag van 8:00 tot 12:00 uur bereikbaar. Het telefoonnummer is 0578 - 67 66 66.

Vervangt Triada op verzoek enkelglas voor dubbelglas?

Algemeen

Wij vervangen geen enkelgglas dat nog technsich in orde is. Tijdens planmatigonderhoud wordt enkelglas wel vervangen. Heeft u glasschade? Neem dan contact op met de Glascombinatie Nederland, zij zijn bereikbaar op 0800 - 022 44 10.

Wat is Jouwbespaarhulp en hoe kan ik me aanmelden?

Algemeen

Jouwbespaarhulp is een initiatief van de gemeente Hattem, Heerde en Epe, in samenwerking met Woonstichting Triada. Door energiezuinig te wonen kun je geld besparen op je energierekening.

Huurders met een laag inkomen komen in aanmerking voor een gratis adviesgesprek met een energiecoach en energie besparende maatregelen. Bijvoorbeeld met kleine energiebesparende maatregelen, het ophangen van gordijnen, het vervangen van verouderd witgoed, of met grotere isolerende maatregelen. 

Meer informatie over de maatregelen, voorwaarden en aanmelden kunt u vinden via de website van Jouwbespaarhulp.