Wildekampseweg

Drie levensloopgeschikte all-electric woningen komen op deze mooie locatie aan de Wildekampseweg in Wapenveld. Een blokje van twee woningen is hier in 2017 gesloopt. Eind 2020 zal deze plek weer een thuis bieden aan nieuwe bewoners.

Rijtje van drie

De nieuwe, duurzame woningen aan Wildekampseweg 36, 38 en 38a staan in een rijtje van drie. Elke woning heeft twee slaapkamers en een badkamer op de verdieping. De rechte trap biedt mogelijkheden voor het plaatsen van een traplift. De woning heeft aan de voor- en achterzijde een dakkapel. In de achtertuin staat een losse houten berging. Daarachter komt ruimte voor parkeren. 

Duurzaam

Voor de ontwikkeling van de woningen werkt Triada samen met bouwbedrijf Knol Bouw en Ewoning. De all-electric-woning van Ewoning is gasloos, energiezuinig en wekt zelf energie op. Er komt geen aardgasaansluiting; de woningen worden verwarmd met een warmtepomp. Op het dak liggen zonnepanelen. Extra goede isolatie maakt het af. Zo kunnen de energielasten laag blijven. Goed voor het milieu én goed voor de portemonnee.

Bouwmethode

De muren worden opgetrokken uit zeer lichte bouwelementen van geperst ‘piepschuim’. Deze elementen bestaan uit twee lagen isolerend materiaal met een spouw ertussen. De spouw wordt, als de muur is opgetrokken, gevuld met beton. Aan de buitenzijde krijgt de woning een gemetselde muur. Aan de binnenzijde een gewapende stuclaag. De woning oogt daarna traditioneel, maar is dat dus zeker niet. Deze bouwelementen hebben als voordelen een heel hoge isolatiewaarde en een snelle bouwtijd.

Installatie

In een nieuwe aardgasloze woning is de juiste installatie heel belangrijk. Voor de woningen op de Wildekampseweg vond Triada de oplossing in een lucht-lucht-warmtepomp van het merk Nilan. Deze warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht die omgezet wordt in warme binnenlucht. 

Naast verwarming zorgt deze pomp ook voor koeling. Dat gebeurt via ventilatiekanalen in de woning. De ventilatie/verwarming geeft geen gevoel van tocht. Bijkomend voordeel is dat de warmtepomp ook zorgt voor ventilatie en de juiste vochtigheidsgraad in huis.

Informatieavond

Voor omwonenden organiseerde Triada op 9 oktober 2019 een inloopbijeenkomst. Daar toonden we tekeningen van de nieuwe woningen en gaven onze partners informatie over de vernieuwende bouwmethode en de warmtepompinstallatie.

Na de informatieavond zijn op verzoek van de omwonenden de gevelkleuren iets aangepast zodat de woningen beter in het straatbeeld passen. De kleuren zijn nu donkerder. De karakteristieke omlijsting met het donkerder metselwerk rondom de voordeuren geeft de woningen een eigentijdse uitstraling.  Bekijk hier de nieuwste video.

Planning

De bouwwerkzaamheden starten begin april.  Oplevering volgt medio oktober 2020. 

Download plattegronden Wildekampseweg