Rooboerskamp Heerde

Voor de locatie van de voormalige Willem Alexanderschool is een plan gemaakt voor de bouw van vierentwintig woningen. Tien woningen daarvan zijn sociale huurwoningen van Triada.

Aannemer Roosdom Tijhuis uit Rijssen ontwikkelde de duurzame woningen. De architectuur is eigentijds en kenmerkend door de toepassing van verschillende kleuren baksteen. De woningen krijgen twee slaapkamers op de eerste verdieping en een vaste trap naar zolder. In de tuin komt een losse berging.

De woningen voldoen aan de nieuwe energiezuinige eisen van de BENG-norm. BENG staat voor Bijna Energie Neutraal Gebouw.  Zo wordt de verwarming voor de woning opgewekt via een warmtepomp met wateropslag in de bodem. De begane grond en de eerste verdieping krijgen vloerverwarming. Tripple glas zorgt voor een goede isolatie. 

Eerder dit jaar keurde Gemeente Heerde het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning al goed. De bouwwerkzaamheden worden nu voorbereid. Naar verwachting start de bouw nog in november van dit jaar. Oplevering volgt dan in de zomer van 2021.