Klaarbeek: Glazenmaker 11 t/m 45

In de nieuwbouwwijk Klaarbeek in Epe bouwde Nijhuis Bouw B.V. voor Triada opnieuw een mooi aantal eigentijdse huurwoningen. De 18 eengezinswoningen staan in drie rijen van zes. De vormgeving is grotendeels gelijk aan de woningen die Triada al verhuurt aan de Glazenmaker.

De nieuwe woningen hebben een kleine voortuin en elk een vaste parkeerplaats aan de achterzijde. Op de eerste verdieping zijn twee slaapkamers en een badkamer gesitueerd. De derde slaapkamer bevindt zich op de zolder.

De bouwwerkzaamheden startten in oktober 2018. Oplevering volgde in mei 2019.

Een groene wijk

De gemeente Epe zet in op een groene wijk op deze mooie locatie aan de zuidkant van Epe. De groenstructuur is op een zo natuurlijk mogelijke wijze ingericht, met ruimte voor water. Midden in de wijk is een groot parkachtig gebied aangelegd waar jong en oud zich thuis voelen. De ijsbaan heeft in de wijk een mooie nieuwe plek gekregen.

Ook groen zijn de 18 nieuwe huurwoningen, in duurzame zin welteverstaan: ze worden geheel aardgasloos. Verwarming is geregeld in de vorm van een warmtepomp. Op het schuine dak liggen enkele PV- ofwel zonnepanelen. 

129 huurwoningen

Het terrein Klaarbeek ligt aan de zuidkant van Epe. Het is vernoemd naar de beek die het gebied in tweeën deelt. Hier bouwen Explorius Vastgoedontwikkeling B.V. en Nijhuis Bouw B.V. 272 woningen in verschillende categorieën, waaronder 129 huurwoningen voor Triada.

De huurwoningen van Triada werden in meerdere fases gebouwd. Begin november 2015 kregen de huurders van de eerste 15 woningen aan de Glazenmaker de sleutels van Triada. De hele woonwijk zal in 2020 klaar zijn.

Fases huurwoningen

De 129 huurwoningen van Triada werden in meerdere fases gebouwd:

  • 15 eengezinswoningen (2 blokken van 7 en 8 rijwoningen). Opgeleverd november 2015.
  • 42 appartementen (2 gebouwen van 20 en 22 appartementen). Opgeleverd september 2016.
  • 12 eengezinswoningen (2 blokken van 4 en 8 rijwoningen). Opgeleverd februari 2017.
  • 42 appartementen (2 gebouwen van 20 en 22 appartementen). Opgeleverd september 2018.
  • 18 eengezinswoningen (3 blokken van elk 6 rijwoningen). Opgeleverd mei 2019.

Koopwoningen

Kijk voor meer informatie over de koopwoningen in het project op www.deklaarbeek.nl.