Klaarbeek: 42 appartementen Schaatsenrijder

In 2018 en 2019 verrezen nog eens twee woongebouwen met 20 en 22 appartementen aan de Schaatsenrijder. De woongebouwen zijn gelijk aan de woongebouwen die eerder aan de Schaatsenrijder zijn gebouw en liggen eveneens aan de ijsbaan, omgeven door water en groen. Een prachtige plek om te wonen in de jonge en gewilde wijk Klaarbeek.

Triada liet in de wijk Klaarbeek opnieuw 42 huurappartementen bouwen. Deze zijn verdeeld over 2 woongebouwen met 6 woonlagen. De gebouwen zijn qua indeling en vormgeving gelijk aan de voorgaande.

Ruime, levensloopgeschikte en energiezuinige appartementen

De appartementen hebben allemaal twee slaapkamers en een terras of balkon op het oosten, zuiden of westen. Per verdieping zijn er vier appartementen. De bovenste etage van één van de gebouwen (gebouw C) bevat twee appartementen met een balkon op het zuiden. Op de begane grond van beide gebouwen zijn twee appartementen op het zuiden. Ook is hier voor ieder appartement een berging. De bergingen zijn geschikt voor het stallen en opladen van scootmobielen. Elk gebouw heeft een ruim trappenhuis met lift. 

De woningen zijn levensloopgeschikt met optimale toegankelijkheid dankzij onder meer een royale entree, brede gang en ruime badkamer. Zonnepanelen, vloerverwarming en energielabel A helpen ervoor te zorgen dat de energiekosten laag kunnen blijven. De woningen worden met gas verwarmd. In de keuken is een aansluiting voor een gasfornuis. De kleuren van de keuken en van de tegels van de badkamer en het toilet lagen vast. 

De appartementen werden met voorrang verhuurd aan 55+ers. De huurprijs  is passend voor mensen met de laagste inkomens. 

129 huurwoningen

Het terrein Klaarbeek ligt aan de zuidkant van Epe. Het is vernoemd naar de beek die het gebied in tweeën deelt. Hier bouwen Explorius Vastgoedontwikkeling B.V. en Nijhuis Bouw B.V. 272 woningen in verschillende categorieën, waaronder 129 huurwoningen voor Triada.

De huurwoningen van Triada worden in meerdere fases gebouwd. Begin november 2015 kregen de huurders van de eerste 15 woningen aan de Glazenmaker de sleutels van Triada. De hele woonwijk zal in 2020 klaar zijn.

Fases huurwoningen

De 129 huurwoningen van Triada worden in meerdere fases gebouwd:

  • 15 eengezinswoningen (2 blokken van 7 en 8 rijwoningen). Opgeleverd november 2015.
  • 42 appartementen (2 gebouwen van 20 en 22 appartementen). Opgeleverd september 2016.
  • 12 eengezinswoningen(2 blokken van 4 en 8 rijwoningen). Opgeleverd februari 2017.
  • 42 appartementen (2 gebouwen van 20 en 22 appartementen). Opgeleverd september 2018.
  • 18 eengezinswoningen (3 blokken van elk 6 rijwoningen). Opgeleverd april 2019.

Koopwoningen

Kijk voor meer informatie over de koopwoningen in het project op www.deklaarbeek.nl