Burgerenk; "Samen veilig doorwerken, omdat het kan"

In Burgerenk is de Heminkgroep voor Triada als eerste weer aan de slag gegaan met onderhoudswerkzaamheden en energiemaatregelen. Hier leest u hoe Hemink met de werkzaamheden omgaat en deze veilig houdt.

"Helaas heeft iedereen last van de coronacrisis. Op 16 maart is de beslissing genomen om het overgrote deel van de werkzaamheden in het onderhoudsproject in de wijk Burgerenk stil te leggen om risico op besmetting en/of verspreiding zo laag mogelijk te houden. Voor de veiligheid van de bewoners, maar ook van onze medewerkers. Als projectteam zijn wij samen met Triada in de weken erna druk bezig geweest met het opzetten van verschillende maatregelen om weer aan de slag te kunnen. Zo hebben wij na enkele weken in elk geval de buitenwerkzaamheden weer kunnen opstarten.

Intussen hebben wij een coronaprotocol opgesteld met extra maatregelen die wij treffen om uiteindelijk alle werkzaamheden, zowel binnen als buiten de woningen, veilig uit te kunnen voeren. Natuurlijk zijn de regels van het RIVM in ons protocol opgenomen, maar wij nemen ook een aantal extra maatregelen. Iedereen die in een woning moet zijn en weer vertrekt, desinfecteert zijn handen bij een van onze desinfectiezuilen die wij bij de woningen op straat hebben staan. Ook zorgen wij er voor dat bij binnenkomst én vertrek de veel gebruikte oppervlakken gedesinfecteerd worden. Denk hierbij aan deurklinken en trapleuningen.

De bewonersconsulent van Hemink neemt vooraf telefonisch contact op met de bewoners. Zij bespreekt de aangepaste werkwijze met hen en de gezondheid van de bewoners. Als een bewoner in een risicogroep zit en de werkzaamheden niet ziet zitten, dan stellen we de binnenwerkzaamheden natuurlijk uit. Veiligheid en gezondheid staan altijd voorop.

Met het projectteam en de onderaannemers hebben wij snel kunnen schakelen toen we te horen kregen dat we weer binnen aan het werk kunnen. Hierdoor is het gelukt om binnen een week een planning voor alle werkzaamheden op te stellen, de bewoners te informeren en van start te gaan. Door de inzet van extra mensen, een goede planning en medewerking van de bewoners krijgen wij het op deze manier voor elkaar om toch voor de bouwvak (medio juli 2020) klaar te zijn met alle werkzaamheden.

Wij zijn ontzettend blij dat wij weer veilig en volledig aan het werk kunnen in de Burgerenk."

Aldus Hemink.

https://beleefhemink.nl/film-samen-veilig-door-omdat-het-kan/