Triada bouwt aan de Bloemstraat voor jong en oud

Aan de Bloemstraat in Heerde is Triada gestart met de bouw van 35 huurwoningen. Ondanks problemen met stikstof en PFAS in de bouw heeft Triada de omgevingsvergunning rondgekregen. Aannemer voor dit project is Knol Bouw die voor Triada ook in Wapenveld bouwt. Sacon uit Zwolle heeft voor Triada de architectuur en het stedenbouwkundig plan ontwikkeld.

“Met de nieuwbouw van deze 35 woningen zorgen we dat het tuindorpkarakter van de wijk weer helemaal tot zijn recht komt”, laat adjunct-directeur van Triada Wim Klein Langenhorst weten. ”Dat is een belangrijk uitgangspunt geweest voor Sacon bij het stedenbouwkundig plan en de architectuur. Door te herstructureren, bouwen we hier zelfs méér huurwoningen terug, die bovendien uiterst duurzaam en betaalbaar worden.”

De 35 nieuwe sociale huurwoningen die Triada hier laat bouwen, komen in de plaats van de in november 2018 gesloopte 28 duplex huurwoningen. De nieuwbouw bestaat uit 18 levensloopgeschikte woningen en 17 compacte starterswoningen. Alle 35 huurwoningen zijn bestemd voor 1- en 2-persoonshuishoudens. Een aantal voormalige bewoners van de 28 duplexwoningen heeft aangegeven graag terug te keren in de Bloemstraat. Zij krijgen voorrang bij de verhuur. Daarna krijgen 55-plussers voorrang bij de levensloopgeschikte woningen. Voor de starterswoningen geldt voorrang voor jongeren tot en met 23 jaar. De woningen krijgen huurprijzen onder de huurtoeslaggrens en worden bereikbaar voor mensen met een bescheiden inkomen. Omdat de verhuur in 2021 start, is de exacte huurprijs nu nog niet bekend.

Meer informatie over dit project vindt u op onze projectpagina.

Overzicht