Grote renovatie Zevenhuizen klaar

Triada renoveerde de afgelopen maanden 32 woningen aan Zevenhuizen in Hattem. De woningen uit de jaren 60 hebben nu energielabel A. Om de oplevering te vieren, nodigde Triada samen met aannemer Talen de bewoners uit voor een hapje en drankje. Bij die gelegenheid werd het gerestaureerde mozaïek van Bé Thoden van Velzen onthuld.

Ingrijpende renovatie

De gerenoveerde woningen zijn grondig onder handen genomen. Zo werden de voor- en achtergevel en het dak volledig vernieuwd, de begane-grondvloer geïsoleerd, mechanische ventilatie aangebracht en zonnepanelen geplaatst. Tegelijkertijd zijn er ook werkzaamheden uitgevoerd op wens van de bewoners. Zo kon men bijvoorbeeld de badkamer laten verplaatsen naar de kleinste slaapkamer of werd de gashaard vervangen door een cv. Bijzonder is te weten dat al deze werkzaamheden door de aannemer werden uitgevoerd terwijl de woningen bewoond waren. Door de renovatie hebben onze huurders een energiezuinige woning terugkregen met energielabel A.  Daardoor kan de energierekening omlaag en hebben de bewoners meer wooncomfort. 

Bijzonder mozaïek

Het onthulde mozaïek werd in 1973 door Beter Wonen Hattem, wat nu Triada is, aangebracht op één van de voormalige woningen van het Uilennest. Dat was in het kader van het 60-jarig bestaan van de woningstichting. Toen de woningen plaatsmaakten voor de bouw van het nieuwe Uilennest is het mozaïek verwijderd. In opdracht van Triada heeft de Beeldhouwgilde zich over het kunstwerk gebogen.  Het mozaïek heeft met de oplevering van de gerenoveerde woningen van Zevenhuizen weer een plek in de wijk gekregen. Twee bewoonsters van het Uilennest, het oude en het nieuwe, hadden de eer het kunstwerk te onthullen.

Overzicht