Aan de Wildekampseweg komt alle innovatie samen

Geïnteresseerd in innovatief energiezuinig en duurzaam bouwen? Ga dan kijken aan de Wildekampseweg in Wapenveld. Daar zet Triada de nieuwste technieken en materialen in om in korte tijd drie levensloopgeschikte woningen te realiseren. De bouwmethode is zeer vernieuwend en biedt volop kansen voor de toekomst.

De eerste stap is zorgen voor uitstekende isolatie

Dat gebeurt met hoog isolerende bouwelementen, die bovendien makkelijk in het gebruik zijn. Het eerste wat op de bouwplaats opvalt zijn deze bijzondere bouwelementen. Ze zijn gemaakt van hoog isolerend lichtgewicht materiaal. Ze bestaan uit twee lagen met een spouw ertussen. De elementen zijn stapelbaar als legoblokken met noppen en uitsparingen. In korte tijd worden de muren hiermee opgebouwd. Daarna wordt de spouw gevuld met beton. Aan de buitenkant krijgt de woning een gemetselde muur en aan de binnenkant een gewapende stuclaag. De ramen krijgen drielaags glas. De woning oogt straks traditioneel, maar is dat dus zeker niet.

De tweede stap is zorgen voor een slimme installatie

Bij een woning met een zeer hoge isolatiewaarde hoort een uitgekiende installatie voor verwarming, koeling en ventilatie. In deze woningen komt een warmtepomp die warmte kan halen uit de lucht. Deze brengt buitenlucht op de juiste temperatuur om de woning te verwarmen of te koelen en zorgt zo tegelijk voor ventilatie. Er komt een elektrische boiler voor warm kraanwater. Elektrische verwarmingselementen in woonkamer, keuken, slaapkamers en badkamer zorgen indien nodig voor extra comfort en flexibiliteit. Het slimme zit ’m erin dat al deze systemen in één installatie zijn ondergebracht. Dat is compact, wat prettig is. Maar vooral ook zijn alle systemen met 1 regelunit op elkaar afgestemd om tot het beste binnenklimaat te komen. Mét het slimste gebruik van hernieuwbare (en CO2-vrije) energie.

De derde stap is zorgen voor het zelf opwekken van elektriciteit

Dat gebeurt met zonnepanelen. De elektriciteit die daarmee wordt opgewekt, wordt gebruikt voor de installatie: voor de pomp van de warmtepomp (de warmte haalt de warmtepomp uit de lucht), voor de elektrische boiler en voor de elektrische verwarmingselementen. Wat overblijft aan zonne-energie, kan voor andere huishoudelijke apparaten gebruikt worden. Of wordt teruggeleverd aan het net. Wat er tekort is, kan via het net (groen) worden ingekocht.

Vernieuwend maar met vertrouwde kwaliteit

Wooncomfort en –gemak vindt Triada heel belangrijk. Zo is bijvoorbeeld de muurafwerking van de nieuwe bouwblokken binnen gewoon sterk genoeg om keukenkastjes aan op te hangen. Doordat we in de woning een rechte trap plaatsen, kan de bewoner zo nodig een traplift aanbrengen. Daarmee is de woning levensloopgeschikt. De uitstraling is eigentijds, maar goed afgestemd op het straatbeeld. Triada zorgt bovendien dat de woningen straks onder de huurtoeslaggrens verhuurd kunnen worden. Ook dat noemen wij duurzaam bouwen.

Overzicht