Woningaanbod

Bekijk hier direct ons woningaanbod

Verwante vragen

Wat is een flexprijswoning?

Algemeen

Een flexprijswoning is een woning met een flexibele huurprijs. Wilt u als huurder van Triada verhuizen en bent u 55 jaar of ouder? Dan kunt u reageren op alle flexprijswoningen tot en met € 879,66 kale huur per maand. Ook als uw inkomen daarvoor eigenlijk te laag is. De huur van de oude woning moet dan wel worden opgezegd. Flexprijs wordt namelijk alleen toegepast als de huur van de huidige woning wordt opgezegd. Blijft één persoon achter in de huidige woning, dan geldt er geen flexprijs. Wij verlagen de huur van de woning waarop u hebt gereageerd naar € 650 per maand. Of naar € 697 per maand als uw huishouden uit drie of meer personen bestaat. 

Controleer of u in aanmerking komt bij Check flexprijskorting.

Flexprijs wordt soms ook flexhuur genoemd. De flexibiliteit betreft de prijs. Het huurcontract is gewoon voor onbepaalde tijd. 

Meer over dit onderwerp

Hoeveel huurwoningen heeft Triada?

Algemeen

Wij verhuren ongeveer 6.500 woningen. Onze woningen staan in de gemeenten Epe, Heerde en Hattem.

Meer over dit onderwerp

Er komt iemand bij mij inwonen als medebewoner, wat moet ik doen?

Algemeen

Als iemand bij u in komt wonen, moet die persoon zich inschrijven bij de Gemeente op dat adres. Een medebewoner heeft geen rechten om in de woning te blijven wonen als de hoofdhuurder vertrekt.

Meer over dit onderwerp

Hoe vind ik een huurwoning in de regio?

Algemeen

Bij Triada kunt u terecht voor woningen in de gemeente Epe, Heerde of Hattem. Dat zijn de plaatsen: Epe, Vaassen, Oene, Emst, Heerde, Wapenveld, Veessen en Hattem.

Zoekt u een woning in een andere gemeente op de Noord-Veluwe? Kijk dan op de websites van deze woningcorporaties:

Bekijk een kaart van de regio

www.deltawonen.nl      Oldebroek, Wezep, Oosterwolde, 't Loo en Hattemerbroek en Noordeinde

www.uwoon.nl              Elburg, Oostendorp, 't Harde, Doornspijk, Hoge Enk, Harderwijk, Hierden, Ermelo, Horst, Telgt, Speuld, De Beek, Houtdorp, Drie en Leuvenum

www.omniawonen.nl   Nunspeet, Elspeet, Vierhouten, Hulshorst en Harderwijk

www.wsputten.nl          Putten

 

Meer over dit onderwerp

Kom ik in aanmerking voor flexprijskorting?

Algemeen

U kunt alleen in aanmerking komen als u verhuist naar een woning met flexprijskorting, 55 jaar of ouder bent en huurder van Triada. Bent u geen huurder van Triada, maar wel 55 jaar of ouder? Dan kunt u wel reageren op een flexprijswoning, maar u betaalt dan de geadverteerde prijs.

Passend toewijzen is van toepassing, Dit betekent dat wij al onze sociale huurwoningen moeten verhuren aan woningzoekenden met een inkomen dat volgens de wet past bij de huurprijs. Check of uw inkomen bij de huurprijs past door de Inkomenscheck te doen.

Flexprijs wordt soms ook flexhuur genoemd. De flexibiliteit betreft de prijs. Het huurcontract is gewoon voor onbepaalde tijd.

Meer over dit onderwerp

Ik heb gehoord dat er een woning vrijkomt. Kan ik hiervoor in aanmerking komen?

Algemeen

Als wij de woning aanbieden op deze website, dan kunt u daarop reageren. U moet daarvoor wel ingeschreven staan als woningzoekende. 

Meer over dit onderwerp

Ik krijg de sleutel van mijn woning, maar kan deze zelf niet in ontvangst nemen. Wat kan ik doen?

Algemeen

U kunt een familielid schriftelijk machtigen om de sleutel in ontvangst te nemen.
Meer over dit onderwerp

Hoe geef ik mijn gewijzigde inkomen door?

Algemeen

U kunt dit wijzigen op deze website, wanneer u inlogt op Mijn Triada.

Meer over dit onderwerp

Wat kan de verhuiscoach voor mij doen?

Algemeen

Verhuizen is een flinke stap. De verhuiscoach kan u helpen uw woonwensen in kaart te brengen. Ook bekijkt u samen het aanbod van woningen dat past bij uw woonwens. U krijgt advies en ondersteuning over wat u zelf kunt doen om een andere woning te vinden en wat er bij verhuizen komt kijken. De verhuiscoach kijkt of u een verhuisvergoeding kunt krijgen.

Let op: om te verhuizen moet u ingeschreven staan bij als woningzoekende bij www.triada.nl.

Meer informatie over de verhuiscoach vindt u hier.

Meer over dit onderwerp

Ik wil graag verhuizen. Kan ik een verhuisvergoeding krijgen?

Algemeen

Gaat u verhuizen van een grote huurwoning naar een kleinere huurwoning? Dan kunt u misschien een verhuisvergoeding krijgen. De verhuiscoach kan u er meer over vertellen.

De belangrijkste voorwaarden daarvoor zijn:

-       U bent 55 jaar of ouder;

-       U huurt een grote huurwoning van Triada (minimaal 3 slaapkamers en 65m2);

-       U wilt verhuizen naar een woning met maximaal 2 slaapkamers;

-       De woning die u achterlaat blijft beschikbaar als huurwoning.

Meer over dit onderwerp

Wanneer kom ik aanmerking voor advies van de verhuiscoach?

Algemeen

Om in aanmerking te komen voor bemiddeling en de subsidie verhuisvergoeding moet u aan een aantal voorwaarden voldoen zoals onderstaand weergegeven. Heeft u geen inzicht in uw eigen woning (qua m2 en oorspronkelijk aantal kamers)? Neem dan eerst met ons op om teleurstelling achteraf te voorkomen.

·         Uw woning staat in de provincie Gelderland en is eigendom van Triada;

·         U woont in een woning van minimaal 65m² en met tenminste 3 slaapkamers;

·         U en/of ten minste 1 lid van uw huishouden is 55 jaar of ouder;

·         U bent nog niet verhuisd.

Klik hier voor alle voorwaarden om in aanmerking te komen voor de verhuisvergoeding.

Of de verhuisvergoeding impact heeft op bijvoorbeeld toeslagen of uitkering, is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Ontvangt u toeslag of een uitkering, neem dan vooraf contact op met de Belastingdienst of het UWV en vraag naar de eventuele gevolgen. Ontvangt u (bijzondere) bijstand van de gemeente, neem dan vooraf contact op met uw klantmanager.

Let op: de verhuiscoaches en de verhuisvergoeding zijn beschikbaar voor verhuizingen van een ruime sociale huurwoning naar een kleinere huurwoning en alleen als u nog niet bent verhuisd.

Meer informatie over de verhuiscoach vindt u hier.

Meer over dit onderwerp

Kan ik tijdelijk een woning huren?

Algemeen

Triada is voor het tijdelijk verhuren van woningen een samenwerking aangegaan met Ad Hoc. Leegstaande woningen die wij in de (nabije) toekomst gaan slopen, verhuren wij via Ad Hoc. Om u in te schrijven voor tijdelijke verhuur en om alle voorwaarden te lezen, verwijzen wij u naar de website van Ad Hoc.

Meer over dit onderwerp

Wat kan ik van de verhuiscoach verwachten?

Algemeen

Vanuit persoonlijk contact (email, telefoon, gesprek) helpt de verhuiscoach 55-plussers op weg en gaan ze met u in gesprek. Afhankelijk van uw wensen en behoefte biedt de verhuiscoach advies en ondersteuning op maat. Uitgangspunt is dat u zelf de regie houdt. Daar waar het niet lukt of u er zelf niet uitkomt, zijn de verhuiscoaches er voor verdere begeleiding. Belangrijk voor u om te weten is dat de verhuiscoaches van provincie Gelderland geen invloed hebben op het beschikbare woningaanbod of eventueel geldende voorrangsregelingen. Zij bieden ondersteuning op maat, maar zijn voor het woningaanbod en voorrangsregelingen afhankelijk van de woningcorporaties.

Er kunnen diverse redenen zijn om te verhuizen. Bijvoorbeeld:

·         Zelf keuzes blijven maken en de regie houden door tijdig te verhuizen. Door rustig en op tijd andere woningen te overwegen, is er meer keuze dan wanneer de nood aan de aan de man is.

·         Elke (nieuwe) levensfase kan veranderen wat u belangrijk vindt aan een woning. Bijvoorbeeld omdat het huis te groot wordt, omdat u minder goed ter been bent of omdat het onderhoud aan de tuin wat teveel wordt. Minder kamers betekent minder schoonmaak en minder energiekosten.

·         Verhuizen kan ook betekenen dat het leven leuker en comfortabeler wordt. Wonen op een leuke nieuwe plek, met nieuwe warme contacten, de winkels dichterbij.

Meer informatie over de verhuiscoach vindt u hier.

Meer over dit onderwerp