Ongedierte

Heeft u ongedierte in uw woning of woonomgeving? In de meeste gevallen bent u zelf verantwoordelijk voor de bestrijding. U kunt via internet zoeken naar tips of een professionele ongediertebestrijder. Ook verkopen bouwmarkten vaak middelen om ongedierte te bestriijden.

Veel gevraagd over Ongedierte

Ik heb last van broedende vogels. Wat kan ik doen?

Algemeen

Het broedseizoen verschilt per vogelsoort. Broedende vogels zijn beschermd. Als vogels bezig zijn met broeden mogen zij niet gestoord worden. Uitzondering is als de volksgezondheid in gevaar komt, bijvoorbeeld bij een nest in een rookgasafvoer. Dan kunt u ons bellen. Hebt u last van een nest buiten het broedseizoen? Neem dan contact met ons op.

Komen jullie langs voor de bestrijding van ongedierte?

Algemeen

Wij komen niet langs voor ongediertebestrijding. Als u last hebt van ongedierte moet u de bestrijding zelf regelen. Voor informatie kunt u contact opnemen met een gespecialiseerde ongediertebestrijder. De kosten zijn voor uzelf. 

Hierop is een uitzondering als u lid bent van het Servicefonds
In dat geval kunt u onze hulp inroepen bij het weghalen van een wespennest in of om uw huis. U kunt daarvoor een reparatieverzoek doen op onze website. 

Wat kan ik doen aan muizen in mijn woning?

Algemeen

Het bestrijden van muizen moet u zelf regelen. U kunt daarvoor muizenvallen gebruiken. Blijft u last houden van muizen? Neem dan contact op met een gespecialiseerde ongediertebestrijder. 

Muizen kunnen schade en ziektes veroorzaken. Reden genoeg om ervoor te zorgen dat uw woning weer muisvrij wordt. Muizen komen vaak af op etensresten. Let erop dat u uw woning schoonhoudt. Sluit verpakkingen van voedsel goed af of bewaar voedsel in afsluitbare verpakkingen.

Wat kan ik doen aan het ongedierte in de algemene ruimte van mijn woongebouw?

Algemeen

Belt u ons. Een collega van ons bekijkt de situatie. Als het mogelijk is bestrijden wij het ongedierte.

Wat kan ik doen aan een wespennest?

Algemeen

Het verwijderen van een wespennest in uw tuin moet u zelf regelen. Eventueel kunt u een ongediertebestrijdingsbedrijf vragen het wespennest weg te halen.  

Voor het verwijderen van een wespennest in of aan uw woning kunt u een reparatieverzoek doen op onze website. Hiervoor moet u lid zijn van het Servicefonds. 

Wat kan ik doen aan ratten in mijn woning?

Algemeen

Wij adviseren u om contact op te nemen met uw gemeente. Ratten brengen ziektes over en veroorzaken veel schade. Ratten planten zich snel voort en kunnen een plaag vormen. Het is van belang om ze direct te bestrijden. Ze komen vaak af op voedingsmiddelen. Berg die afgesloten op en houd uw keuken schoon. 

Wat kan ik doen aan vlooien in mijn woning?

Algemeen

U kunt de vlooien bestrijden met middelen die u koopt bij een tuincentrum of bouwmarkt. De bestrijding moet u zelf regelen.

Wat kan ik doen aan zilvervisjes in mijn woning?

Algemeen

Een zilvervisje is een kruipend, zilverachtig glanzend insect. Zilvervisjes komen vaak voor in vochtige en goed geïsoleerde woningen. Ook komen zilvervisjes af op stapels kranten en tijdschriften. De bestrijding van zilvervisjes moet u zelf regelen. U kunt ze bestrijden door lokaas te gebruiken. Er zijn verschillende middelen te koop bij een tuincentrum of bouwmarkt. Goed ventileren helpt om zilvervisjes te voorkomen. 

Er zijn kakkerlakken in onze algemene ruimten. Wat kunnen we doen?

Algemeen

Ziet u kakkerlakken in de algemene ruimten? Bel ons dan op telefoonnummer 0578 - 67 66 66. Kakkerlakken in uw woning moet u zelf bestrijden.

Mag ik horren voor mijn ramen plaatsen?

Algemeen

Ja, dat mag. Bij verhuizing kan de nieuwe huurder de horren van u overnemen. Wil die persoon dat niet? Dan moet u de horren verwijderen en de achtergebleven gaatjes dichtmaken.

Ik heb last van vleermuizen. Kunnen jullie die voor mij verwijderen?

Algemeen

Triada kan daar niets aan doen.

Een vleermuis is een beschermd dier, dat niet mag worden gevangen of gedood.  

Ik heb waarschijnlijk een steenmarter in mijn huis, wat moet ik doen?

Algemeen

De steenmarter is een beschermde diersoort omdat het een bedreigd dier is. Dat betekent dat dit dier niet verdreven of gedood mag worden. Wij kunnen daarom niet helpen om een steenmarter te verwijderen. 

Wij kunnen u wel helpen om een steenmarter uit uw woning te weren.
Denkt u dat er een steenmarter in uw woning zit? Neem dan contact met ons op via 0578 - 67 66 66 of via welkom@triada.nl. Wij kunnen dan samen met u kijken naar een oplossing. 

Op internet kunt u hier meer vinden over overlast door steenmarters.