Inkomen

Wettelijk is bepaald dat wij sociale huurwoningen niet aan iedereen mogen verhuren. Hiervoor gelden inkomenscriteria. Daarom toetsen wij van alle nieuwe huurders het (gezamenlijk) belastbaar jaarinkomen.

Veel gevraagd over Inkomen

Ik heb een woning toegewezen gekregen. Ik heb geen inkomen. Moet ik wel een inkomensverklaring inleveren?

Algemeen

U hoeft zich niet opnieuw in te schrijven. Pas wel uw inkomen aan in uw inschrijving. Daarvoor logt u in bij MijnTriada. 

Uw inkomen staat los van uw inschrijving.

De inschrijfduur wijzigt niet bij verandering van inkomen. U behoudt gewoon uw inschrijfduur.

Wij kijken pas naar uw inkomen op het moment dat wij u een woning aanbieden. 

Mijn inkomen is hoger dan de inkomensgrens? Mag ik in mijn woning blijven wonen?

Algemeen

Ja, u kunt gewoon in uw woning blijven wonen. Dit heeft geen gevolgen voor uw huidige woonsituatie. Pas wanneer u wilt verhuizen gaan deze inkomensregels ook voor u gelden.

Met welk inkomen kom ik in aanmerking voor een woning van Triada?

Algemeen

Dat is afhankelijk van het aantal verhuizende personen en het (gezamenlijk) inkomen (= verzamelinkomen). U kunt dit snel zelf zien als u de vragen beantwoordt op de website bij de Inkomenscheck.

Wat betekent het verzamelinkomen?

Algemeen

Het verzamelinkomen is de som van het belastbaar inkomen in box 1, box 2 en box 3 van de inkomstenbelasting. We noemen dit ook wel het belastbaar inkomen.

En wat verstaan we onder gezamenlijk inkomen?
Het gezamenlijk inkomen bestaat uit de optelsom van het (belastbaar) inkomen van uzelf plus het (belastbaar) inkomen van uw partner.

Ik heb geen inkomen. Moet ik wel een inkomensverklaring inleveren?

Algemeen

Ja, ook als u geen inkomen hebt hebben wij een Inkomensverklaring van de Belastingdienst van u nodig. Hier zal dan op staan dat er geen inkomen bekend is.

Waar kan ik een inkomensverklaring opvragen?

Algemeen

U vraagt een Inkomensverklaring op bij de Belastingdienst, door in te loggen met uw DigiD. Bij uw gegevens treft u van de afgelopen jaren een inkomensverklaring aan. 

Lukt het inloggen niet of beschikt u niet over een Burgerservicenummer of DigiD? Bel dan gratis met de belastingdienst 0800 - 05 43.

Hoe weet ik welke inkomensgrens past bij de woning waarop ik wil reageren?

Algemeen

Op de website bij de Inkomenscheck, kunt u zien welke huurprijs past bij uw gezinssamenstelling en inkomen. Wilt u op een woning reageren, doe dan eerst de inkomenscheck. Ook bij de woningadvertentie vindt u de link naar de inkomenscheck. Controleer of het actuele inkomen goed op uw inschrijving staat, zodat u zonder problemen kan reageren op passende woningen.