Tuinonderhoud

De tuin onderhouden vindt niet iedereen even makkelijk. Dat begrijpen we wel. Toch hoort het er wel bij als u een huis met tuin huurt. 

Veel gevraagd over Tuinonderhoud

Ik betaal voor groenonderhoud, maar ik ben niet tevreden. Wat kan ik doen?

Algemeen

Meld de klacht direct bij ons en wacht niet tot u de afrekening van de servicekosten ontvangt. U kunt ons bellen of mailen. Wij gaan dan kijken en lossen het probleem op.

Hoe laat ik een tak verwijderen van een boom die op grond van Triada staat?

Algemeen

Neem contact met ons op via telefoonnummer 0578 - 67 66 66 of stuur een e-mail naar welkom@triada.nl. De opzichter zorgt er dan voor dat de tak wordt verwijderd. 

Kan iemand mij helpen om mijn tuin te bestraten?

Algemeen

U mag maximaal 80% van de tuin bestraten. Het risico op wateroverlast in uw tuin - of zelfs uw huis - wordt groter als u meer bestrating aanlegt. Er komen namelijk meer stortbuien voor door klimaatverandering. 

Hebt u hulp nodig?

  • Vraag uw familie, vriendenkring of buren u te helpen met de bestrating.
  • U kunt ook contact opnemen met Vrijwillige hulpdienst de Kruimelschaar. Zij bieden hulp voor allerlei soorten klussen. U kunt bellen hiervoor naar 06 - 10 13 59 80. De telefonist(e) gaat zijn best doen om voor uw hulpvraag de juiste vrijwilliger te regelen. 

Mag ik mijn tuin gebruiken voor het opslaan van goederen of het stallen van motoren, caravans of boten?

Algemeen

Nee, uw tuin is niet bedoeld om goederen op de slaan of te stallen. Meer over uw tuin en tuinonderhoud leest u op onze website.

Er zitten eikenprocessierupsen in mijn eikenboom. Waar kan ik dit doorgeven?

Algemeen

Staat de boom op grond van Triada of in uw tuin? Dan kunt u dit doorgeven aan ons klantcontactpunt, door te bellen naar telefoonnummer 0578 - 67 66 66 of door een e-mail te sturen naar welkom@triada.nl. Staat de boom op grond van de gemeente? Neemt u dan daar contact mee op.

Wordt mijn huurprijs verminderd tijdens herstelwerkzaamheden aan mijn woning na brandschade?

Algemeen

U hebt geen recht op huurprijsvermindering als de brand is ontstaan door uw eigen toedoen.

Bent u niet schuldig aan het ontstaan van de brand? Dan kunt u recht hebben op huurprijsvermindering als de herstelwerkzaamheden uw woongenot ernstig schaden. Bij lichte schade zal dit niet snel het geval zijn. Maar is de woning door de brandschade tijdelijk onbewoonbaar? Dan bent u voor die periode niet verplicht om huur te betalen.

Het achterpad staat vol onkruid, komt Triada dat verwijderen?

Algemeen

Onkruid verwijderen uit een achterpad hoort bij het huurdersonderhoud. Dat betekent dat iedere bewoner het deel van het achterpad achter zijn of haar woning onkruidvrij moet houden. De bewoners zijn hier samen verantwoordelijk voor en kunnen elkaar daarop aanspreken.