Energiemaatregelen

Triada werkt al sinds 2012 aan het energiezuinig maken van alle woningen. Een enorme en kostbare klus. Ook voor huurders is dit ingrijpend. Maar vaak krijgen ze er een woning met een lagere energierekening voor terug.

In 2021 wordt de eerste mijlpaal bereikt. De woningen van Triada hebben dan gemiddeld een energielabel B. Er is dan al veel gebeurd. Een volgende stap is het bereiken van een CO2-vrije woningvoorraad vóór 2050. 

Daarom blijft Triada werken aan nóg energiezuiniger woningen. 

Meer weten en begrijpen over de energietransitie? Kijk dan de film Morgenland.

Veel gevraagd over Energiemaatregelen

Kan ik zonnepanelen van Triada op mijn dak krijgen?

Algemeen

Triada bereidt het plaatsen van meer zonnepanelen voor. Het gaat om panelen op daarvoor geschikte daken van bestaande woningen. Op dit moment zoeken we uit hoe we dit kunnen regelen en uitvoeren. Ook rekenen we nu de kosten uit. We werken er hard aan dat zoveel mogelijk huurders zonnepanelen kunnen krijgen. Omdat het om een paar duizend woningen gaat, kan dit helaas niet in één keer. 

Wanneer de voorbereidingen klaar zijn, laten we dat weten op onze website en via andere media. Komt uw woning in aanmerking voor panelen, dan krijgt u daarover natuurlijk persoonlijk bericht.

Triada begrijpt dat huurders bezorgd zijn over de energiekosten
Op korte termijn kunnen we nog niet alle woningen* naar het hoogste niveau brengen. Samen met de gemeenten heeft Triada wel aandacht voor manieren waarop huurders zelf direct energie kunnen besparen. Bij de gemeente zijn tegoedbonnen beschikbaar waarmee huurders zelf kleine maar nuttige energiemaatregelen kunnen nemen. 

*Nu gemiddeld label B, maar uw woning kan dus ook een lager label hebben.

Hebben jullie tips om mijn stookkosten zo laag mogelijk te houden?

Algemeen

 • Zorg ervoor dat uw radiatoren hun warmte goed afgeven.
 • Laat gordijnen niet voor de radiator hangen.
 • Droog geen wasgoed op de radiator.
 • Plaats zo mogelijk geen meubilair voor de radiator.
 • Ventileer goed en verwarm gelijkmatig: droge lucht verwarmt beter dan vochtige lucht.
 • Beperk de temperatuur tijdens de nacht.
 • Gebruik de radiatoren alleen als dat nodig is en sluit deuren naar niet-verwarmde/koelere ruimten.
 • Verwarm geen ruimten die u niet gebruikt. Zorg er wel voor dat u bevriezing voorkomt.
 • Let op uw temperatuurinstelling. Elke graad minder levert ongeveer zes procent besparing op.
 • Zet de thermostaat op een lagere stand een uur voordat u weggaat en een uur voordat u gaat slapen.
 • Zet de temperatuur op de kamerthermostaat niet te laag. De woning koelt dan te sterk af, waardoor het extra energie kost om de woning weer behaaglijk te krijgen.

Wilt u meer tips? Kijk dan op de website van Milieu Centraal.

Komt mijn woning in aanmerking voor isolatie?

Algemeen

Isolatie voor bijvoorbeeld vloeren, daken, muren zijn energiemaatregelen. Deze combineren we meestal met planmatig onderhoud aan de woning. Als uw woning aan de beurt is, ontvangt u vooraf van ons een brief. 

Waarom krijg ik een huurverhoging na energiemaatregelen?

Algemeen

Woningen moeten steeds energiezuiniger zijn. In 2021 zorgt Triada dat alle huurwoningen gemiddeld label B hebben. Maar daar houdt het niet mee op. We werken aan CO2-vrije woningen in 2050. Energiemaatregelen blijven erbij horen. 

De Woonbond (huurders) en Aedes (verhuurders) hebben samen nagedacht over hoe dit allemaal betaald kan worden. Wanneer een verhuurder de woning verbetert, is dat goed voor de huurder. De energierekening gaat gewoonlijk omlaag. De Woonbond en Aedes vinden dat de verhuurder dan een kleine, redelijke, huurverhoging mag vragen. Zo blijft het verbeteren van woningen betaalbaar. 

Dus krijgt u bijvoorbeeld zonnepanelen, dak- of vloer-isolatie, HR++glas of een nieuwe HR-ketel? Voor deze woningverbeteringen hebben de Woonbond en Aedes uitgerekend wat uw besparing kan zijn op energiekosten. U krijgt dan een huurverhoging die lager is dan uw mogelijke besparing.  

Triada maakt gebruik van de vergoedingentabel van de Woonbond en Aedes

Wanneer gaan jullie mijn woning verduurzamen?

Algemeen

Triada is continu bezig haar woningen te verduurzamen. Het liefst doen we dit voor alle woningen in één keer. Helaas kan dat niet: het kost veel tijd en geld en daarom moeten we keuzes maken. We zijn ook afhankelijk van wat de gemeente doet: komt er bijvoorbeeld een warmtenet? 

We verduurzamen eerst de woningen met de slechtste labels (E, F en G).
U krijgt ruim van tevoren bericht wanneer uw woning aan de beurt is.

Triada begrijpt dat huurders bezorgd zijn over de energiekosten
Op korte termijn kunnen we nog niet alle woningen* naar het hoogste niveau brengen. Samen met de gemeenten heeft Triada wel aandacht voor manieren waarop huurders zelf direct energie kunnen besparen. Bij de gemeente zijn regelmatig tegoedbonnen beschikbaar waarmee huurders zelf kleine maar nuttige energiemaatregelen kunnen nemen. Verder staan er energiecoaches te popelen om u gratis en vrijblijvend te adviseren.  Op onze website vindt u hierover meer nieuws.

*Nu gemiddeld label B, maar uw woning kan dus ook een lager label hebben.