This is a marker file generated by the precompilation tool, and should not be deleted!

Energiemaatregelen

Triada werkt al sinds 2012 aan het energiezuinig maken van alle woningen. Een enorme en kostbare klus. Ook voor huurders is dit ingrijpend. Maar vaak krijgen ze er een woning met een lagere energierekening voor terug.

In 2021 wordt de eerste mijlpaal bereikt. De woningen van Triada hebben dan gemiddeld een energielabel B. Er is dan al veel gebeurd. Een volgende stap is het bereiken van een CO2-vrije woningvoorraad vóór 2050. 

Daarom blijft Triada werken aan nóg energiezuiniger woningen. 

Meer weten en begrijpen over de energietransitie? Kijk dan de film Morgenland.

Veel gevraagd over Energiemaatregelen

Hebben jullie tips om mijn stookkosten zo laag mogelijk te houden?

 • Zorg ervoor dat uw radiatoren hun warmte goed afgeven.
 • Laat gordijnen niet voor de radiator hangen.
 • Droog geen wasgoed op de radiator.
 • Plaats zo mogelijk geen meubilair voor de radiator.
 • Ventileer goed en verwarm gelijkmatig: droge lucht verwarmt beter dan vochtige lucht.
 • Beperk de temperatuur tijdens de nacht.
 • Gebruik de radiatoren alleen als dat nodig is en sluit deuren naar niet-verwarmde/koelere ruimten.
 • Verwarm geen ruimten die u niet gebruikt. Zorg er wel voor dat u bevriezing voorkomt.
 • Let op uw temperatuurinstelling. Elke graad minder levert ongeveer zes procent besparing op.
 • Zet de thermostaat op een lagere stand een uur voordat u weggaat en een uur voordat u gaat slapen.
 • Zet de temperatuur op de kamerthermostaat niet te laag. De woning koelt dan te sterk af, waardoor het extra energie kost om de woning weer behaaglijk te krijgen.

Wilt u meer tips? Kijk dan op de website van Milieu Centraal.

Ik wil besparen op mijn energiekosten. Kan ik mijn woning (laten) verbeteren?

Wij maken de komende jaren honderden woningen energiezuiniger. Dit doen wij per project. Wilt u zelf zonnepanelen plaatsen? Kijk dan voor informatie op deze webstie. 

Komt mijn woning in aanmerking voor isolatie?

Isolatie voor bijvoorbeeld vloeren, daken, muren zijn energiemaatregelen. Deze combineren we meestal met planmatig onderhoud aan de woning. Als uw woning aan de beurt is, ontvangt u vooraf van ons een brief. 

Ik wil graag zuinig zijn met energie. Kan Triada mij daarbij helpen?

Huurders met een slimme meter (dat zijn bijna alle huurders) kunnen hun energieverbruik op internet bekijken. Daarvoor heeft Triada de website EnergieZien laten maken. Appjes op de telefoon voor dit doel zijn vaak duur, soms wel € 150. Maar EnergieZien is gratis voor huurders van Triada

Maak uw eigen EnergieZien-account
Op EnergieZien kunt u als huurder met een slimme meter een eigen account maken. Daarin ziet u uw verbruik in gas of elektra per dag, per maand, per jaar. 

Hoeveel energie verbruikt u?
Wat u ziet op EnergieZien zijn de gegevens van de vorige dag. U kunt dus niet precies zien hoeveel energie uw wasmachine nu verbruikt. Of hoeveel gas of elektra douchen kost. Maar hebt u gisteren een paar wassen gedraaid? Of de airco aangehad? Of was het een koude dag en stond de kachel hoog? Dat ziet u dan terug op EnergieZien. 

Zuinig zijn met energie wordt makkelijker
We zijn gewend aan een bepaalde manier van leven. Hoeveel apparaten gebruiken we, hoe lang douchen we, hoeveel licht hebben we aan, en hoe warm stoken we ons huis? Inzicht in uw verbruik is heel belangrijk als u zuiniger wilt zijn. Triada helpt u daarbij met deze website. 

Wilt u zich opgeven?
Dat kan via www.triada-energiezien.nl/

Waarom krijg ik een huurverhoging na energiemaatregelen?

Woningen moeten steeds energiezuiniger zijn. In 2021 zorgt Triada dat alle huurwoningen gemiddeld label B hebben. Maar daar houdt het niet mee op. We werken aan CO2-vrije woningen in 2050. Energiemaatregelen blijven erbij horen. 

De Woonbond (huurders) en Aedes (verhuurders) hebben samen nagedacht over hoe dit allemaal betaald kan worden. Wanneer een verhuurder de woning verbetert, is dat goed voor de huurder. De energierekening gaat gewoonlijk omlaag. De Woonbond en Aedes vinden dat de verhuurder dan een kleine, redelijke, huurverhoging mag vragen. Zo blijft het verbeteren van woningen betaalbaar. 

Dus krijgt u bijvoorbeeld zonnepanelen, dak- of vloer-isolatie, HR++glas of een nieuwe HR-ketel? Voor deze woningverbeteringen hebben de Woonbond en Aedes uitgerekend wat uw besparing kan zijn op energiekosten. U krijgt dan een huurverhoging die lager is dan uw mogelijke besparing.  

Triada maakt gebruik van de vergoedingentabel van de Woonbond en Aedes

This is a marker file generated by the precompilation tool, and should not be deleted!