Kopen

Triada verkoopt af en toe voormalige huurwoningen en soms bieden wij u ook aan uw eigen woning te kopen. Een huis kopen is een belangrijke stap in uw leven. Voordat u heeft besloten een woning te kopen, heeft u lang nagedacht en is er vast veel over gesproken. Wat voor woning wilt u kopen? Waar wilt u wonen? Hoe wilt u de financiƫle kant regelen? Mocht u vragen hebben, u kunt altijd contact met ons opnemen. Wij zijn u graag van dienst. Via onze website wijzen wij u door naar de makelaars die onze woningen verkopen.

Veel gevraagd over Kopen

Als huurder koop ik een woning van Triada. Wanneer moet ik mijn huur opzeggen?

U moet de huur opzeggen binnen 3 maanden nadat u de akte van levering bij de notaris hebt ondertekend. De huur stopt dan uiterlijk binnen 4 maanden na de ondertekening,  

Hebben huurders van Triada voorrang op woningen die Triada verkoopt?

Huurders van Triada krijgen voorrang tot de uiterste reactiedatum. Deze datum staat in de advertentie van de makelaar. Overigens mag iedereen reageren, ook wie geen huurder is.

Hoe wordt de vraagprijs bepaald?

Voor de verkoop van een woning laten wij een taxatierapport opstellen door een onafhankelijke taxtateur. Dit is een objectieve waardebepaling van het onroerend goed. De taxatiewaarde bepaalt de vraagprijs van de woning. De taxatie wordt gedaan door een andere makelaar dan onze verkopende makelaar. Het taxatierapport is een jaar geldig.

Ik heb een brief gekregen om mijn woning te kopen. Maar dat wil ik niet, wat nu?

Dan hoeft u niets te doen. U blijft uw woning gewoon huren. Het onderhoud blijven wij natuurlijk gewoon uitvoeren.

Ik kan mijn huurwoning kopen. Hoe gaat dat in zijn werk?

  • Laat ons weten dat u uw woning wilt kopen. Stuur daarvoor een e-mail naar verkoop@triada.nl.
  • Daarna geven wij uw gegevens door aan een onafhankelijke taxateur. Die belt u om een afspraak te maken voor de taxatie.
  • Als het taxatierapport bij ons binnen is, krijgt u een schriftelijke aanbieding van ons. De vraagprijs is onderhandelbaar.
  • Zijn wij het samen eens over de prijs? Dan maken wij de koopovereenkomst op en regelt u de financiering.

Kan ik als koper zelf een notaris kiezen?

Voor het passeren van de leveringsakte werken wij met vaste lokale projectnotarissen. Voor een hypotheekakte kunt u zelf een notaris kiezen.

Kan ik de woning die ik huur ook kopen?

Soms kunnen huurwoningen van Triada worden gekocht. Wilt u weten of dat ook voor uw woning geldt? Stuur uw vraag dan per e-mail naar verkoop@triada.nl.

Waar vind ik het aanbod van koopwoningen?

De woningen die wij te koop aanbieden vindt u op de website van Funda en op de website van de plaatselijke makelaars waar wij mee werken. Voor de gemeente Epe is dat De Haan Makelaars, Epe. Voor de gemeenten Hattem en Heerde is dat Moza Makelaardij, Wapenveld. Zij adverteren de woningen ook in de Schaapskooi.

Waarom kan ik mijn huurwoning niet kopen?

Wij willen voldoende sociale huurwoningen houden voor mensen met een lager inkomen. Daarom kan niet iedereen zijn of haar huurwoning kopen. Om de twee of drie jaar bepalen wij welke woningen we gaan verkopen. Als uw woning niet geselecteerd is, dan blijft het een huurwoning. Wilt u een andere woning van ons kopen? Wij bieden woningen aan via en De Haan Makelaars, Epe. Onze huurders krijgen de eerste week vanaf de advertentiedatum voorrang bij het kopen van een woning van Triada. 

Wat is een koopovereenkomst?

Een koopovereenkomst is een overeenkomst tussen een koper en verkoper. In de overeenkomst staat dat de verkoper het eigendom overdraagt aan de koper tegen een afgesproken prijs.