Koopwoningen

Triada verkoopt af en toe huurwoningen. En soms bieden wij huurders aan om hun eigen woning te kopen. 

Als u een woning wilt kopen zijn er allerlei zaken waar u over na moet denken. Wat voor woning wilt u kopen? Waar wilt u wonen? Hoe wilt u de financiële kant regelen? 
Hebt u nog vragen over het kopen van een woning van Triada? Wij zijn u graag van dienst.

Voor de verkoop zelf hebben wij afspraken met de makelaars die onze woningen verkopen. Kijk daarom op hun websites en neem contact op met de makelaar als u een woning wilt kopen. In de advertenties van de makelaars staat de eerste week bij woningen van Triada: 'Huurders van Triada hebben voorrang tot (datum)'.

De Haan Makelaars in Epe
Voor woningen van Triada in Epe, Oene , Emst en Vaassen.
0578 - 61 30 00
epe@dh-makelaars.nl

Moza Makelaardij in Wapenveld
Voor woningen van Triada in Hattem, Wapenveld, Veessen en Heerde.
038 - 447 99 55 
info@moza.nl

Veel gevraagd over Koopwoningen

Eerst had mijn woning een verkooplabel. Waarom kan ik mijn woning niet meer kopen?

Algemeen

Er is een wooncrisis. De nood op de huurwoningmarkt is zo hoog geworden dat Triada maatregelen moet nemen. Hoe meer huurwoningen, hoe beter het is. Daarom vermindert Triada de verkoop van woningen. Waar ieder jaar ongeveer 40 woningen naar de koopmarkt gingen, is dit aantal nu sterk teruggebracht. Dat betekent ook dat een aantal huurders de 'eigen' huurwoning niet meer kan kopen.

Kan ik de woning die ik huur ook kopen?

Algemeen

Soms kunnen huurwoningen van Triada worden gekocht. Wilt u weten of dat ook voor uw woning geldt? Stuur uw vraag dan per e-mail naar welkom@triada.nl.

Waarom kan ik mijn huurwoning niet kopen?

Algemeen

Wij willen voldoende sociale huurwoningen houden voor mensen met een lager inkomen. Daarom kan niet iedereen zijn of haar huurwoning kopen. Om de twee of drie jaar bepalen wij welke woningen we gaan verkopen. Als uw woning niet geselecteerd is, dan blijft het een huurwoning. Wilt u een andere woning van ons kopen? Wij bieden woningen aan via en De Haan Makelaars in Epe. Onze huurders krijgen de eerste week vanaf de advertentiedatum voorrang bij het kopen van een woning van Triada. 

Wanneer komt mijn woning (weer) in de verkoop?

Algemeen

Vanwege de wooncrisis willen we minder woningen verkopen. Hoe lang de wooncrisis nog duurt, weten we niet. We kunnen daarom niet zeggen wanneer (en óf) een woning weer te koop komt.

Hoe verkoop ik mijn woning aan jullie terug?

Algemeen

Triada koopt alleen woningen terug die in het verleden verkocht zijn met een erfpachtconstructie. Is dat bij u het geval? Stuur uw verzoek dan per e-mail naar welkom@triada.nl. Vergeet niet uw contactgegevens te vermelden. Wij bellen u dan over de voorwaarden en vertellen u hoe het verder gaat.

Waar vind ik het aanbod van koopwoningen?

Algemeen

De woningen die wij te koop aanbieden vindt u op de website van Funda en op de website van de plaatselijke makelaars waar wij mee werken. Voor de gemeente Epe is dat De Haan Makelaars in Epe. Voor de gemeenten Hattem en Heerde is dat Moza Makelaardij in Wapenveld. Zij adverteren de woningen ook in de Schaapskooi.

Ik heb een woning van jullie gekocht en ik heb daar een klacht over. Wat kan ik doen?

Algemeen

U kunt uw klacht via de website indienen. Zodra wij uw klacht ontvangen hebben, nemen wij contact met u op.

Kan ik als koper zelf een notaris kiezen?

Algemeen

Voor het passeren van de leveringsakte werken wij met vaste lokale projectnotarissen. Voor een hypotheekakte kunt u zelf een notaris kiezen.

Kan ik een bouwtekening van mijn koopwoning krijgen?

Algemeen

Dat kunnen wij helaas niet voor u regelen. U kunt daarvoor contact opnemen met de gemeente.

Kan ik onderhandelen over de koopprijs?

Algemeen

Ja, dat kan. Wij werken met vraagprijzen in plaats van een vaste koopsom. De vraagprijs bepalen wij aan de hand van het taxatierapport. Dit rapport stelt een onafhankelijk taxateur voor ons op. Ook stemmen wij de vraagprijs verder af met onze plaatselijke makelaar.

Met wie kan ik contact opnemen voor informatie over koopwoningen van Triada?

Algemeen

Daarvoor kunt u contact opnemen met de plaatselijke makelaars. Voor de gemeente Epe is dat De Haan Makelaars in Epe, bereikbaar op telefoonnummer 0578 - 61 30 00. Voor de gemeenten Hattem en Heerde is dat Moza Makelaardij in Wapenveld, bereikbaar op telefoonnummer 038 - 447 99 55.

Hoe wordt de vraagprijs van een woning bepaald?

Algemeen

Voor de verkoop van een woning laten wij een taxatierapport opstellen door een onafhankelijke taxtateur. Dit is een objectieve waardebepaling van het onroerend goed. De taxatiewaarde bepaalt de vraagprijs van de woning. De taxatie wordt gedaan door een andere makelaar dan onze verkopende makelaar. Het taxatierapport is een jaar geldig.

Wat is een koopovereenkomst?

Algemeen

Een koopovereenkomst is een overeenkomst tussen een koper en verkoper. In de overeenkomst staat dat de verkoper het eigendom overdraagt aan de koper tegen een afgesproken prijs.

Hebben huurders van Triada voorrang op woningen die Triada verkoopt?

Algemeen

Huurders van Triada krijgen voorrang tot de uiterste reactiedatum. Deze datum staat in de advertentie van de makelaar. Overigens mag iedereen reageren, ook wie geen huurder is.

Wanneer moet ik mijn huur opzeggen als ik een woning van Triada heb gekocht?

Algemeen

U moet de huur opzeggen binnen 3 maanden nadat u de akte van levering bij de notaris hebt ondertekend. De huur stopt dan uiterlijk binnen 4 maanden na de ondertekening. 

Verkoopt Triada woningen uit de vrije verkoop ook met voorrang aan kinderen, familieleden of andere relaties van huurders?

Algemeen

Nee, alleen huurders krijgen voorrang bij het kopen van een woning uit de vrije verkoop. Hun kinderen, familieleden en andere relaties niet.

Heeft Triada een constructietekening van mijn woning?

Algemeen

Wij hebben alleen plattegronden. Voor een constructietekening verwijzen wij u naar de gemeente.