Kopen

Triada verkoopt af en toe voormalige huurwoningen en soms bieden wij u ook aan uw eigen woning te kopen. Een huis kopen is een belangrijke stap in uw leven. Voordat u heeft besloten een woning te kopen, heeft u lang nagedacht en is er vast veel over gesproken. Wat voor woning wilt u kopen? Waar wilt u wonen? Hoe wilt u de financiƫle kant regelen? Mocht u vragen hebben, u kunt altijd contact met ons opnemen. Wij zijn u graag van dienst. Via onze website wijzen wij u door naar de makelaars die onze woningen verkopen.

Veel gevraagd over Kopen

Als huurder koop ik een woning van Triada. Wanneer moet ik mijn huur opzeggen?

U moet de huur opzeggen binnen 3 maanden nadat u de akte van levering bij de notaris hebt ondertekend. De huur stopt dan uiterlijk binnen 4 maanden na de ondertekening,  

Hebben huurders van Triada voorrang op woningen die Triada verkoopt?

Huurders van Triada krijgen voorrang tot de uiterste reactiedatum. Deze datum staat in de advertentie van de makelaar. Overigens mag iedereen reageren, ook wie geen huurder is.

Hoe verkoop ik mijn woning aan jullie terug?

Triada koopt alleen woningen terug die in het verleden verkocht zijn met een erfpachtconstructie. Is dat bij u het geval? Stuur uw verzoek dan per e-mail naar verkoop@triada.nl. Vergeet niet uw contactgegevens te vermelden. Wij bellen u dan over de voorwaarden en vertellen u hoe het verder gaat.

Hoe wordt de vraagprijs van een woning bepaald?

Voor de verkoop van een woning laten wij een taxatierapport opstellen door een onafhankelijke taxtateur. Dit is een objectieve waardebepaling van het onroerend goed. De taxatiewaarde bepaalt de vraagprijs van de woning. De taxatie wordt gedaan door een andere makelaar dan onze verkopende makelaar. Het taxatierapport is een jaar geldig.

Ik heb een brief gekregen om mijn woning te kopen. Maar dat wil ik niet, wat nu?

Dan hoeft u niets te doen. U blijft uw woning gewoon huren. Het onderhoud blijven wij natuurlijk gewoon uitvoeren.

Ik heb een woning van jullie gekocht en ik heb daar een klacht over. Wat kan ik doen?

U kunt uw klacht via de website indienen. Zodra wij uw klacht ontvangen hebben, nemen wij contact met u op.

Ik kan mijn huurwoning kopen van Triada. Mogen mijn kinderen of andere familieleden dat ook?

Een inwonend kind dat het medehuurderschap bij ons heeft aangevraagd en gekregen, kan de woning ook kopen.

Andere kinderen, familieleden en relaties niet.

Ik kan mijn huurwoning kopen. Hoe gaat dat in zijn werk?

  • Laat ons weten dat u uw woning wilt kopen. Stuur daarvoor een e-mail naar verkoop@triada.nl.
  • Daarna geven wij uw gegevens door aan een onafhankelijke taxateur. Die belt u om een afspraak te maken voor de taxatie.
  • Als het taxatierapport bij ons binnen is, krijgt u een schriftelijke aanbieding van ons. De vraagprijs is onderhandelbaar.
  • Zijn wij het samen eens over de prijs? Dan maken wij de koopovereenkomst op en regelt u de financiering.

Kan ik als koper zelf een notaris kiezen?

Voor het passeren van de leveringsakte werken wij met vaste lokale projectnotarissen. Voor een hypotheekakte kunt u zelf een notaris kiezen.

Kan ik de woning die ik huur ook kopen?

Soms kunnen huurwoningen van Triada worden gekocht. Wilt u weten of dat ook voor uw woning geldt? Stuur uw vraag dan per e-mail naar verkoop@triada.nl.

Kan ik een bouwtekening van mijn koopwoning krijgen?

Dat kunnen wij helaas niet voor u regelen. U kunt daarvoor contact opnemen met de gemeente.

Kan ik onderhandelen over de koopprijs?

Ja, dat kan. Wij werken met vraagprijzen in plaats van een vaste koopsom. De vraagprijs bepalen wij aan de hand van het taxatierapport. Dit rapport stelt een onafhankelijk taxateur voor ons op. Ook stemmen wij de vraagprijs verder af met onze plaatselijke makelaar.

Met wie kan ik contact opnemen voor informatie over koopwoningen van Triada?

Daarvoor kunt u contact opnemen met de plaatselijke makelaars. Voor de gemeente Epe is dat De Haan Makelaars, Epe, bereikbaar op telefoonnummer (0578) 61 30 00. Voor de gemeenten Hattem en Heerde is dat Moza Makelaardij, Wapenveld, bereikbaar op telefoonnummer (038) 447 99 55.

Verkoopt Triada woningen uit de vrije verkoop ook met voorrang aan kinderen, familieleden of andere relaties van huurders?

Nee, alleen huurders krijgen voorrang bij het kopen van een woning uit de vrije verkoop. Hun kinderen, familieleden en andere relaties niet.

Waar vind ik het aanbod van koopwoningen?

De woningen die wij te koop aanbieden vindt u op de website van Funda en op de website van de plaatselijke makelaars waar wij mee werken. Voor de gemeente Epe is dat De Haan Makelaars, Epe. Voor de gemeenten Hattem en Heerde is dat Moza Makelaardij, Wapenveld. Zij adverteren de woningen ook in de Schaapskooi.