Huur opzeggen

U kunt de huur via de post, per e-mail of telefonisch opzeggen. Nog sneller en makkelijker gaat het via de website. Kijk bij snel geregeld onderaan deze pagina en vul uw gegevens in. De huur mag eindigen op elke werkdag van de maand. De opzegtermijn is een maand.

Veel gevraagd over Huur opzeggen

Eén van ons wil vertrekken uit de woning. Hoe regel ik een gedeeltelijke huuropzegging?

Neem hiervoor contact met ons op. Wij sturen u dan een formulier toe waarmee u de huur gedeeltelijk kunt opzeggen. 

Hoe kan ik mijn huur opzeggen?

U kunt via deze website de huur opzeggen van uw woning of garage. Per post, e-mail of telefonisch is ook mogelijk. 

Ik heb de huur van mijn garage opgezegd. Hoe gaat het nu verder?

Wanneer u online de huur van uw garage opzegt, krijgt u direct per e-mail een bevestiging van uw huuropzegging. Kunt u de e-mail niet vinden? Kijk dan eens in uw spam-postbus. De afzender is kcp@triada.nl. Onze opzichter haalt de sleutels uiterlijk op de einddatum bij u thuis op.

Ik heb een gedeeltelijke huuropzegging naar jullie opgestuurd. Hoe gaat het nu verder?

Wij maken geen nieuwe huurovereenkomst op. Dat is niet nodig. U ontvangt van ons wel een schriftelijke bevestiging van deze gedeeltelijke huuropzegging.

Ik heb mijn huur opgezegd. Kan ik dit terugdraaien?

Een huuropzegging is definitief. U kunt er bij hoge uitzondering op terugkomen. Zijn er bijzondere omstandigheden? Bel dan zo snel mogelijk met ons.

Ik wil de huur opzeggen van een overleden familielid. Hoe doe ik dat?

U kunt de huur van de woning of garage van een overleden familielid opzeggen via deze website. Per post, e-mail of telefonisch is ook mogelijk. Vergeet niet om ons een kopie te sturen van de overlijdensakte.

Ik wil mijn huur opzeggen. Wat is de opzegtermijn?

De opzegtermijn is minimaal een maand. U kunt natuurlijk ook eerder uw huur opzeggen. U hebt dan meer tijd om de woning goed op te leveren. Ook is de kans groter dat er op tijd een nieuwe huurder bekend is, die mogelijk spullen van u wil overnemen.

Is er al een nieuwe kandidaat bekend voor mijn woning?

De nieuwe kandidaat neemt contact met u op voor een bezichtiging, zodra hij/zij een voorlopige aanbieding heeft gekregen.

Kan iemand anders mijn huur opzeggen?

Zowel de huurder als de medehuurder die op de huurovereenkomst staat, kan de huur opzeggen.
Is er een medehuurder? Dan tekent u beide voor de opzegging.
Bent u gemachtigd door de hoofdhuurder? Dan kunt u ook de huur opzeggen. 

Kan ik de datum van mijn huuropzegging nog wijzigen?

Dat is maar in enkele gevallen mogelijk. Bel hiervoor naar ons klantcontactpunt. De medewerkers zijn bereikbaar op telefoonnummer (0578) 67 66 66.

Krijg ik een bevestiging van de huuropzegging?

Ja, u krijgt altijd een bevestiging van uw huuropzegging. Wanneer u online de huur opzegt, krijgt u direct per e-mail een bevestiging. Kunt u de e-mail niet vinden? Kijk dan eens in uw spam-postbus. De afzender is kcp@triada.nl

Mijn partner en ik gaan uit elkaar. Eén van ons wil in de woning blijven wonen. Wat moeten we doen?

Staat de huurovereenkomst op beide namen en hebt u een geregistreerd partnerschap of een duurzaam gemeenschappelijke huishouding van minstens twee jaar? Dan hebt u wettelijk gezien beiden recht op de woning. U bepaalt samen wie in de woning blijft wonen. Daarna is het belangrijk dat u de gedeeltelijke huuropzegging aan ons doorgeeft.

Per welke datum kan ik mijn huur opzeggen?

Zegt u via deze website uw huur op? Dan ziet u vanzelf per wanneer dat kan. De opzegtermijn is een maand. De huur kan bijvoorbeeld eindigen op de 15e van de maand als u op de 15e van de maand ervoor de huur opzegt. De opzegdatum moet op een werkdag vallen (maandag tot en met vrijdag).

Wij hebben een geregistreerd partnerschap en gaan uit elkaar. Hoe werkt het met de huurovereenkomst?

Bij een geregistreerd partnerschap hebt u wettelijk gezien beiden recht op de woning. U spreekt samen af wie in de woning blijft wonen. Daarna is het belangrijk dat u de gedeeltelijke huuropzegging aan ons doorgeeft.

Wij zijn getrouwd en gaan scheiden. Hoe werkt het met de huurovereenkomst?

Door het huwelijk bent u beiden huurder van de woning. Dit blijft zo totdat de rechter de echtscheiding uitspreekt. De rechter bepaalt wie van u beiden in de woning mag blijven wonen. Pas nadat de uitspraak is ingeschreven bij de gemeente in de Basisregistratie Personen (BRP), is de echtscheiding een feit. Daarna kunt u een gedeeltelijke huuropzegging aan ons doorgeven. Komt u er samen al uit voordat de uitspraak van de rechter er is? Dan kunt u, of kan uw partner, de huur al eerder opzeggen.