Energiekosten

Energie besparen: wat kunt u ZELF doen?

Bij uw vaste lasten voor het wonen hebt u naast huur ook energiekosten. Die stijgen hard. Dat is een zorgelijk, want wonen moet betaalbaar blijven. Ook dáárom werkt Triada hard aan het energiezuiniger maken van woningen. Maar u kunt ook ZELF iets doen. 

Webinar: Om u daarbij te helpen organiseerden de gemeenten (Epe en Heerde)  samen met ons een webinar over energie besparen. Vol met tips. Dat webinar kunt u hier nog bekijken.

Energiecoach: Wilt u naar tips op maat? Dan is een afspraak met een energiecoach een goed idee. Zelfs als u een heel energiezuinige woning hebt, met bijvoorbeeld een elektrische warmtepomp:

Subsidies voor huurders
De gemeentes krijgen jaarlijks subsidies die zij aan hun inwoners geven voor kleine energiemaartegelen. Vorige jaren ging het bijvoorbeeld om een energie-app, een energiemonitor en subsidie op radiatorfolies en dergelijke. Kijk op de websites van de gemeente waar u woont voor de actuele subsidie.  

Video: We maakten samen een video over energie besparen: https://youtu.be/JzKlWq9kvH8

Energietoeslag van de gemeente: De gemeenten keren energietoeslagen uit. Mensen met een uitkering hebben die automatisch ontvangen. Hebt u die niet gehad, maar denkt u dat u wel in aanmerking komt? Kijk dan eens op de website van de gemeente: Epe, HeerdeHattem.