Wetflat krijgt kleur

Bewoners van de Wetstraat hebben samen met kunstenaar Stefan Alberts (klaver5) een 'muurproject' voorbereid om hun wijk meer kleur te geven. Een 30-tal aanwezigen zette daarvoor tekeningen, boodschappen, illustraties en ideeën op papier. Die zijn de basis voor de uiteindelijke muurgraffiti. De kunstenaars maken het ontwerp. Het inkleuren gebeurt straks weer door de bewoners. Dat wordt opnieuw een leuke buurtactiviteit. 

‘We moeten vaker zoiets doen met elkaar’ en ‘leuk om hier samen aan te werken’ waren terugkerende opmerkingen van bewoners. 

Bewoners "van de Wetflat" stelden vast dat hun flat wat meer kleur, warmte en gezelligheid kon gebruiken. Zij kwamen met het idee om de muur aan het pleintje samen te beschilderen, maar dan wel goed! Een echte wandschildering met hulp van een professionele graffiti-artiest. De initiatiefnemers zijn bij hun buren langsgegaan om over hun plan te vertellen. Het enthousisme is groot. Voor het project kregen zij subsidie van de postcodeloterij en van het Wensfonds van Triada. Medewerkers van Koppel-SWOE en Triada helpen de bewoners een handje bij het project.