Verbetering van 110 woningen Hoge Weerd in september van start

In september starten we met de woningverbetering van 110 woningen in de wijk Hoge Weerd in Epe. Om precies te zijn aan de Laar-Enk, Midachten, De Leegte, De Tippe, Zaailand, Hoge Weerd, Hoge Hagt en Pandersakker. Ter Steege Bouw uit Rijssen voert de werkzaamheden voor ons uit.

Vandaag brachten Johan Wastenecker, Manager vastgoed bij Triada, Mark de Jager, Projectregisseur bij Triada, Tom Klokkenburg, Adjunct-directeur bij Ter Steege Bouw en Jan-Harmen Rook, Projectleider bij Ter Steege Bouw een bezoek aan een modelwoning aan de Midachten. “Het renovatietraject is onderdeel van een brede wijkaanpak. In april werd bijvoorbeeld de Sport, Beweeg en Ontmoetings- Faciliteit geopend. De SOF is aangelegd middenin de wijk Hoge Weerd, in het verlengde van speeltuinvereniging DEMILAHO. Jong en oud kan hier gebruik maken van de verschillende onderdelen, zoals een speeltuin, multifunctioneel sportcourt, bootcamp, diverse banken/zitplekken, jeu-de-boules baan etc. SOF is ook geschikt gemaakt voor rolstoelgebruik” vertelt Johan Wastenecker.

“Er is duidelijk ingezet op de leefbaarheid binnen deze wijk. Nu is het tijd voor verduurzaming van de woningen” vervolgt Johan. Een deel van de woningen heeft nu nog energielabel E, F of G. Daarom gaan we een flink pakket aan energiemaatregelen inzetten in deze woningen. Zo zorgen we ervoor dat onze huurders een energiezuinigere woning terugkrijgen. Daardoor kan de energierekening omlaag en hebben de bewoners meer wooncomfort. Om aan de isolatiestandaard te voldoen, isoleren we de daken en gevels en vervangen we de oude beglazing. Ook wordt er een warmte-terug-win (WTW) ventilatiesysteem aangebracht en voorzien we vrijwel alle woningen in dit project van een hybride warmtepomp. Naast de isolerende werkzaamheden voeren we ook onderhoudswerkzaamheden uit, zoals het vervangen van de dakbedekking op de bergingen, het vervangen van enkele cv-ketels, herstel van voegwerk en het uitvoeren van buitenschilderwerk.

Tijdens het project zal de Zon Corporatie De Zoncorporatie gelijktijdig zonnepanelen plaatsen bij bewoners die zich daarvoor hebben aangemeld.

Tijdens de voorbereiding van het project heeft verhuiscoach Esthel Snippe met bewoners gesproken over verhuizen naar een andere woning. Naar aanleiding van deze gesprekken gaan zes bewoners verhuizen naar de nieuwbouw aan de Hoge Weerd.

Naar verwachting zijn de werkzaamheden in mei 2024 klaar.