Koopovereenkomst voor centrumplan Heerde getekend

Samen met de gemeente Heerde en samenwerkingspartner Van Wijnen tekenden wij op 6 juli de koopovereenkomsten om gemeentelijke grond over te dragen voor de bouw van woningen in het centrum van Heerde. De daadwerkelijke overdracht zal later gebeuren.

Samen met bovengenoemde partijen werken we constructief samen aan de ontwikkeling van het centrum van Heerde. In een deel van dit gebied, op het terrein van de oude gemeentewerf, worden woningen gebouwd in verschillende categorie├źn. Naast de woningen die Van Wijnen zal verkopen en bouwen, komt er ook een appartementencomplex van Triada met 22 appartementen voor de sociale huur. De ondertekening van de koopovereenkomsten is weer een belangrijke stap richting de uitvoering van het centrumplan.

Binnen het centrumplan worden er naast het terrein van de oude gemeentewerf ook andere locaties herontwikkeld, waaronder de voormalige ABN-locatie, locatie Van den Belt en de locatie Van Setten - Van Loenen.

Om tot de bouw van de woningen op het terrein van de oude gemeentewerf te kunnen komen moet de gemeenteraad hiervoor een bestemmingsplan vaststellen. De gemeenteraad besluit hierover na de zomer.