Vacature voorzitter Raad van Commissarissen (gesloten)

In verband met het aanstaande vertrek van onze huidige voorzitter zoekt De Raad van Commissarissen van Triada een nieuwe voorzitter.

De organisatie

Wij zijn van oudsher de grootste sociale huisvester in de gemeenten Hattem, Heerde en Epe en bieden met 68 medewerkers en 6.500 woningen betaalbare en passende sociale huisvesting aan ruim 15.000 inwoners. Ons kantoor bevindt zich centraal gelegen in het werkgebied direct aan de afslag van de A50 op de grens van Heerde en Epe.

Bij Triada zet iedereen zich vanuit zijn rol of functie met hart en ziel in voor het bieden van voldoende, goede en betaalbare sociale huurwoningen. In de visie van Triada staat voorop dat men er écht is voor de huishoudens met een beperkt inkomen. De huidige en toekomstige huurder als belangrijkste belanghouder staat centraal. Die volkshuisvestelijke opgave staat met stip op één. Het is de kerntaak waar Triada voor staat. Om die taak goed uit te kunnen (blijven) voeren, is het noodzakelijk dat Triada flexibel inspeelt op de lokale en landelijke ontwikkelingen die deze opgave kunnen raken.

De missie van Triada is: “Triada biedt haar primaire klant een goede, betaalbare woning in een prettige woonomgeving. Daarmee levert Triada een duurzame en toekomstgerichte bijdrage aan de lokale samenleving”. Uiteraard is in dat kader o.a. het contact en de afstemming met zorginstellingen en andere maatschappelijke organisaties van groot belang.

Raad van commissarissen

De raad van commissarissen (RvC) is te omschrijven als een professionele raad met aandacht voor (regionale) samenwerking. De raad heeft integriteit, transparantie en zelfreflectie hoog in het vaandel staan. De RvC hecht aan een actieve, heldere en open relatie met de diverse stakeholders waaronder het management, de OR, de Huurdersraad van Triada en gemeenten (wethouders en beleidsambtenaren). De RvC heeft een duidelijk oog en oor voor huurders, belanghebbenden en medewerkers van Triada.

Per eind 2022 zal de huidige voorzitter RvC na twee termijnen aftreden. De vacante positie wordt ingevuld met een commissaris op voordracht van de huurders. Dit betekent dat in het werving- en selectieproces de Huurdersraad een belangrijke positie inneemt.

Profiel voorzitter raad van commissarissen

Voor de vacant komende positie zijn we op zoek naar kandidaten die weten wat er speelt in de sociale huurmarkt en een warm hart en oprechte interesse hebben voor de positie van de huurders van Triada. Ze hebben beeld bij de maatschappelijke vraagstukken in de regio en snappen wat de belangrijke thema’s voor de huurders van Triada zijn, bijvoorbeeld als het gaat om betaalbaarheid, verduurzaming en ontwikkelingen in de wijk.

De commissaris op voordracht van de Huurdersraad is een uitstekend voorzitter die de verbinding met de raad van commissarissen, de Huurdersraad en andere stakeholders weet te maken en onderhouden. Beschikt over inlevingsvermogen, is oprecht en zichzelf in het contact met de huurders, snapt hen en spreekt hun taal. Hecht aan participatie en weet de huurdersinvalshoek binnen de raad goed neer te zetten en te verwoorden. Is op gepaste momenten zichtbaar in het lokale netwerk en de wijken waar Triada actief is.

Specifieke vereisten

  • Sociale binding met het werkgebied van Triada, bij voorkeur woonachtig in de gemeenten Hattem, Heerde en Epe.
  • Ervaren bestuurder en/of toezichthouder, bij voorkeur werkzaam (geweest) in de sector Zorg, Welzijn en/of het bredere sociaal domein.
  • Kennis op het gebied van leefbaarheid, lokale verankering en samenwerking met de zorgsector en andere maatschappelijke partijen.
  • Kennis van de ontwikkelingen in de sociale huurmarkt en de positie van huurders;
  • Kennis en inzicht in HR-management, organisatieontwikkelingen en vorm geven van participatie(processen).
  • Kennis van en inzicht in strategische allianties met de sector zorg en welzijn. Gericht op het nemen van initiatieven, realiseren van maatschappelijke prestaties en het afwegen van risico’s.
  • Bij voorkeur kennis van de plaatselijke/regionale politieke en maatschappelijke ontwikkelingen dan wel in staat dit zich snel eigen te maken.
  • Een actief en relevant netwerk in het werkgebied van de woningbouwcorporatie.

Informatie

Wilt u meer weten over deze organisatie, de inhoud van de functie, de opgave en de profielschets, leest u dan het functieprofiel dat u boven aan deze pagina kunt downloaden.

De procedure wordt begeleid door Marcel ten Berge, adviseur werving en search. Voor inhoudelijke vragen over de functie kunt u met hem contact opnemen en voor vragen over de procedure met Kitti Schlösser, research consultant. Zij zijn bereikbaar via 088-00 868 00.

Solliciteren

Om te solliciteren, klik op de onderstaande link naar de Leeuwendaal website. Als u daar klikt op de vacature ziet u de solliciteerbutton verschijnen, volg de stappen zoals aangegeven. Tijdens het proces wordt gevraagd om uw emailadres, persoonsgegevens, cv en een motivatiebrief.

https://www.leeuwendaal.nl/vacatures/

We ontvangen uw reactie graag uiterlijk op 28 augustus 2022.