Energiezuinig en meer: wijk Molenkamp in Heerde

In de wijk Molenkamp in Heerde heeft Triada in het najaar van 2021 uitgebreide woningverbeteringen laten uitvoeren aan 52 woningen. De woningen zijn van energielabel D naar B of A gebracht. Bewoners hebben nu meer wooncomfort en kunnen besparen op hun energieverbruik.

Energiemaatregelen komen zelden alleen

Tegelijkertijd vinden er allerlei andere verbeteringen en vernieuwingen aan de woning plaats. In deze woningen ging het bijvoorbeeld om asbestsanering, nieuwe daken of dakbedekkingen, vernieuwing van kozijnen. Natuurlijk in combinatie met nieuw isolatieglas. Een aantal woningen kwam hier in aanmerking voor een keuken-, badkamer- of toiletrenovatie.  

Hybride systeem met warmtepomp op het dak 

Bij een aantal woningen is een warmtepomp toegevoegd aan de bestaande (nog goede) HR-ketel. De warmtepomp zorgt voor een groot deel van het warme water voor cv en de kraan. En als het nodig is springt de 'oude' HR-ketel bij met gasverwarming. Dit heet een hybride systeem, omdat het schakelt tussen gas en elektriciteit, net zoals bij hybride auto's. Vooral als de bewoners groene elektriciteit gebruiken, spaart dit systeem veel CO2 uit. Bovendien is het beter te betalen dan alles vernieuwen. Bijzonder in dit project is dat die ketels op het dak zijn geplaatst! Onder de ketels is een onderhoudsluik in het dak gemaakt. Een warmtepomp op het dak heeft veel voordelen: hij vraagt geen ruimte in de tuin, en eventueel geluid is ver weg van leefruimtes dus de pomp is nauwelijks te horen. 

Ook aan de biodiversiteit is gedacht

De foto's met de oranje daken laten woningen zien waarbij het dak vernieuwd en met een dik pakket geïsoleerd is. De dakkapellen zijn asbestvrij gemaakt en ook flink ingepakt met isolatiemateriaal. De schoorstenen voeren geen rookgassen meer af: zij bieden nu plek aan vleermuizen en aan vogels die willen broeden. Dit hebben we gedaan met een bijzondere aanpassing: kijk hier als u daar meer over wilt weten

Resultaat

Een lagere energierekening, veel minder CO2-uitstoot en meer wooncomfort! 

Op deze website staat nog veel meer informatie over de energiemaatregelen in de MolenkampIn onze woningcatalogus kunt u zien waar de woningen van Triada in de wijk Molenkamp precies staan.