Een groen speelplein aan de Wetstraat in Vaassen

Een groen speelplein aan de Wetstraat in Vaassen

Aan De Wetstraat in Vaassen was het afgelopen zaterdag een gezellige boel. Onder het genot van poffertjes, snoep en limonade en een gezellig achtergrondmuziekje met alle buren vierden we dat we nu écht kunnen beginnen met de aanleg van een groene speelweide.In de afgelopen jaren werd er al meer geïnvesteerd in de omgeving, zoals het verfraaien van de flat. Kleurrijke kunstwerken maakten van de flat de welbekende ‘Regenboogflat’. Het ontbreekt nog aan een fijne speelplek voor de bewoners, maar daar gaat nu dus verandering in komen: ‘Een groene en gezonde leefomgeving waarin iedereen kan meedoen’ dat moet het worden. Bewoners en betrokken organisaties kijken er ontzettend naar uit.

“Ik kijk er enorm naar uit dat er een fijne speelplek komt voor onze kinderen. En tegelijkertijd een ontmoetingsplek voor alle bewoners van de flat. Eigenlijk zoals vandaag: elkaar ontmoeten, horen hoe het met je buren gaat en rustig de tijd nemen voor een goed gesprek.”Wendy van Bussel, bewoner van de Wetstraatflat.

Sociaal beheerder Arien Langejans:“Ik vind het geweldig om te merken dat bewoners elkaar steeds beter weten te vinden. De aanleg van de groene omgeving zal hier zeker een positieve bijdrage aan leveren. En buren die elkaar kennen zijn doorgaans bereid elkaar te helpen waar nodig. Veerkrachtige wijken noemen wij dat bij Triada.”

Bewoners van de flat hebben aangegeven ook een handje te willen helpen met de werkzaamheden. Denk hierbij aan tegels wippen en de beplanting aanbrengen. Dit is natuurlijk een leuke buurtactiviteit, maar zorgt er ook voor dat de plannen financieel mogelijk worden. Vandaag kunnen bewoners alvast een kweeksetje meenemen om thuis een begin te maken met het zogenoemde ‘voedselbosje”  vertellen Erik en Patricia van Vebego Groen.

Linda Brouwer van Koppel Swoe straalt als we haar vragen naar de aanleiding van deze bijeenkomst:“In de afgelopen tijd kwam ik met bewoners in contact omdat ze ontevreden waren over hun leefomgeving. Een signaal waar ik meteen mee aan de slag ben gegaan. Ik heb Triada aangehaakt, de flat is immers van hen. Samen met de gemeente Epe, Vebego Groen en Triada voerden we gesprekken met bewoners over hun wensen. En nu staan we aan de vooravond van een onwijs gaaf project. Ik ben dankbaar dat we dit met elkaar kunnen vieren. Dit project is mogelijk geworden door belangrijke financiers zoals Jantje Beton, De postcode loterij Buurtfonds, Goed voor elkaar regeling gemeente Epe en het Cultuurfonds. En als je zelf ook signalen hebt over je wijk of omgeving? Ik ga graag met je in gesprek!”