Bewoners Wetstraat maken van hun flat de Regenboogflat

Zaterdag 11 september kwamen bewoners van de Wetstraatflat in Vaassen bij elkaar om hun flat een facelift te geven. Onder leiding van graffitikunstenaars uit Zwolle beschilderden ze de muur bij het pleintje in alle kleuren en letters van de regenboog. 

Het initiatief voor de schilderactie werd genomen door een aantal bewoners. Met medewerking van Triada en Koppel-Swoe groeide het uit tot een activiteit voor de hele flat. Onder leiding van  graffitikunstenaar Stefan Alberts (klaver5) en zijn collega werd het 'muurproject' voorbereid. In juli kwamen zo'n 30 bewoners bij elkaar om hem te helpen met het maken van tekeningen. Deze tekeningen zijn door de kunstenaar verwerkt in het totaalontwerp. En dat ontwerp hebben de bewoners zaterdag samen op de muur geschilderd. De schildering vormt het woord REGENBOOGFLAT, een woord dat de kinderen zelf al voor hun flat gebruikten. De bewoners vinden het een passende naam. Die paste al goed bij de kleuren van het trappenhuis. Én bij de mensen van verschillende achtergronden en afkomsten die er wonen, een kleurrijk geheel.

Het is nog een hele kunst om met een spuitbus op de muur te tekenen, ontdekten veel bewoners. Maar met wat oefening ging het steeds beter. En sommige bewoners bleken echt talent te hebben! Jong en oud deed mee. 

Nog leuker werd het toen tussen 12 en 2 een patatkraam (bus) bij het plein parkeerde: gratis friet voor de schilders! 

De bewoners zijn enthousiast en de actie heeft hun verwachtingen overtroffen. Ze zijn trots op hun Regenboogflat. Het plein is levendig geworden, en ze hebben een heel gezellige tijd met elkaar gehad.  Dankzij de kleuren en de gezellige contacten is het wonen in de flat veel leuker geworden! 

Voor het project kregen zij subsidie van de postcodeloterij en van het Wensfonds van Triada.
Medewerkers van Koppel-Swoe en Triada hebben de bewoners bij het project ondersteund.