Alle kinderen doen mee

In Nederland leeft 1 op de 12 kinderen in armoede. Deze kinderen kunnen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn omdat er niet genoeg geld is. Stichting leergeld zet zich in voor deze kinderen met een duidelijke missie: Alle kinderen doen mee! Want nu meedoen is straks meetellen!

Ze helpen kinderen uit gezinnen met geldzorgen op de Noord Veluwe. Samen met andere stichtingen in Nederland, zorgen zij ervoor dat alle kinderen in Nederland dezelfde kansen hebben. Ze helpen met schoolspullen, sport, een laptop, fiets of een verjaardagscadeau. Ouders en verzorgers kunnen zo het beste aan hun kind geven, en elk kind kan meedoen!

Het is belangrijk dat kinderen naar een sportclub of muziekles gaan om samen te spelen. En op school mee doen als een laptop nodig is of een fiets om op school te komen. Leergeld is er voor kinderen van 4 tot 18 jaar.

Leergeld helpt kinderen in gezinnen met geldzorgen

Er komt een vrijwilliger van Leergeld bij je thuis om van je te horen wat nodig is.

Je krijgt geen geld maar Leergeld betaalt bijvoorbeeld de contributie of zorgt voor een tweedehands fiets of een laptop. Of je kind wordt aangemeld voor Jarige Job zodat ze een box krijgen om verjaardag te vieren. En soms is er een speciale actie in je gemeente.

Je (gezins)inkomen is belangrijk. Daarom wordt aan je gevraagd om een (bank)afschrift van uitkering of salaris te laten zien. Ook als je schulden hebt, kan je inkomen laag zijn. Leergeld heeft een grens van 120% tot 130% van de bijstandsnorm.

Stichting leergeld Noord Veluwe

De stichting werkt in de gemeente Hattem, Heerde en Epe en heeft voor iedere gemeente een aparte afdeling. Op de website www.leergeldnoordveluwe.nl kun je meer informatie vinden.

Wil je contact met stichting leergeld? Dat kan door een e-mail te sturen naar leergeldhattem@gmail.com, leergeldheerde@gmail.com of leergeldepe@gmail.com