2500 woningen krijgen zonnepanelen

Samen met de Zoncorporatie gaat Triada ca. 2.500 eengezinswoningen in de gemeenten Hattem, Heerde en Epe van zonnepanelen voorzien. Dat moet de komende 5 jaar gebeuren. Binnenkort krijgen de eerste huurders een aanbod voor zonnepanelen op hun dak.

Met het plaatsen van de zonnepanelen biedt Triada haar huurders de mogelijkheid om aan te haken bij de voordelen van de duurzame energietransitie. Voor de panelen betalen huurders straks per maand een vergoeding. Voor huurders betekent zonnestroom van eigen dak een direct voordeel in hun maandelijkse energiekosten. En Triada werkt aan de verduurzaming van de woningvoorraad.

Manager Vastgoed bij Triada Johan Wastenecker is blij met de duurzame ontwikkeling: “We zijn erg blij dat we veel van onze huurders zonnepanelen kunnen aanbieden. Dat helpt om het wonen betaalbaarder te houden. Én we komen dichter bij ons doel van CO2 neutraal in 2050. We hebben in de Zoncorporatie hiervoor een goede partner gevonden.”

Welke woningen krijgen een aanbieding?

Het gaat om bestaande eengezinswoningen met voor zonnepanelen geschikte daken. We willen zoveel mogelijk huurders zonnepanelen bezorgen. Omdat het om een paar duizend woningen gaat, kan dit helaas niet in één keer. U krijgt vanzelf bericht wanneer uw huis aan de beurt is.  

Samenwerking

Triada gaat voor dit project de samenwerking aan met het bedrijf de Zoncorporatie uit Amsterdam. Dit is het gevolg van een aanbestedingsprocedure waarin het bedrijf als meest geschikte partner uit de bus kwam. De Zoncorporatie is gespecialiseerd in het ontzorgen van woningcorporaties bij het plaatsen van zonnepanelen op eengezinswoningen en ledverlichting in wooncomplexen.

Niet de eerste daken met zonnepanelen bij Triada

Deze 2.500 woningen zijn zeker niet de eerste die zonnepanelen krijgen. Triada plaatste in de afgelopen 10 jaar al duizenden panelen op daken. De afgelopen jaren hebben we veel daken voorbereid op zonnepanelen, zonder die direct te plaatsen. De Zoncorporatie richt zich nu volledig op dit doel. Met deze samenwerking versnellen we de energietransitie voor onze huurders.